Διαβάζετε το άρθρο...
Άρθρα - Απόψεις, ΕΥΔΑΠ

Με λένε….. Στέλιο


Στέλιος Σταυρίδης

Όσες φορές και αν αλλάξει κάποιος το e-mail του από Σταυρίδης (stayridis@eydap.gr)  σε Στελιος (stelios@eydap.gr) η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί.

Ο κοινωνικός, πληθωρικός και φιλικός στους εργαζομένους νέος πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος, εκφραστής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και πολέμιος της γραφειοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων, πόσο τελικά θα μπορέσει να απεμπλακεί από τους “καλούς και συνεργάσιμους συνδικαλιστές “ (όπως αναφέρει στο μπαράζ συνεντεύξεων του ) και από το κατεστημένο και παντός καιρού ανώτατο διευθυντικό κατεστημένο, ώστε να μην τον καταπιεί το ίδιο το σύστημα που στηλιτεύει;

Από τις πρώτες κιόλας μέρες στα πλαίσια μιας νέας εργασιακής πρακτικής,  εφαρμόσθηκαν  νέα “εργαλεία” διοίκησης όπως  πρωινοί καφέδες  που «ξεπερνούν» την ιεραρχία, απροειδοποίητες επισκέψεις σε χώρους εργασίας, απευθείας συζητήσεις με τους εργαζομένους, κλπ , που  από μόνα τους δεν είναι αποτελούν μια κακή προσέγγιση.

Όμως καλή η προσπάθεια αλλά ας πάμε και στο δια ταύτα.

Η λειτουργία της επιτροπής αμοιβών, που κατέληξε στο  να αποφασίζει κάθε γενικός διευθυντής πόσα θα παίρνουν οι δικοί του , ξεπερνάει τις εργασιακές σχέσεις και διαλύει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που ακόμα ισχύουν.

Στη τελευταία συνέντευξη στις 24/12 στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» μάθαμε ότι η ΕΥΔΑΠ έχει υπεράριθμους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Αλήθεια οι πολύ καλοί και συνεργάσιμοι συνδικαλιστές γιατί  δεν ρώτησαν ποιες υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ έχουν αναφέρει υπεράριθμο προσωπικό; Η μήπως αυτές οι υπηρεσίες είναι οι συνεργάσιμοι και εκσυγχρονιστές συνδικαλιστές αφού  μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμία σοβαρή αντίδραση από τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΕΥΔΑΠ;

Ο νέος πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος:

-δεν  ενημερώθηκε από τους γενικούς διευθυντές και τα διακεκριμένα διευθυντικά στελέχη που βράβευσε,  ότι οι βάρδιες ύδρευσης και αποχέτευσης έχουν αποψιλωθεί, με αποτέλεσμα την αύξηση κατά 65% των εργολαβιών με τεράστιο κόστος για την εταιρεία;

– δεν  ενημερώθηκε για το πρόβλημα στη καταμέτρηση λόγω έλλειψης προσωπικού;

– δεν έχει αντιληφθεί το πρόβλημα στα ταμεία και στα τμήματα εξυπηρέτησης της ΕΥΔΑΠ;

Ως άνθρωπος της αγοράς και έμπειρος  επιχειρηματίας δεν γνωρίζει ότι αντί τα χρήματα της εταιρείας να κατασπαταλώνται σε εργολάβους και συμβούλους , το λειτουργικό κόστος μπορεί να μειωθεί με αναδιοργάνωση του προσωπικού και  στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχει ανάγκη ?

Ας ερευνήσει ποιοί είναι αυτοί που από την μία λένε ότι πλεονάζει το προσωπικό και από την άλλη προσλαμβάνουν εργολάβους για να βγάλουν την δουλειά. Και ακόμη ποιοί είναι αυτοί οι “εξαιρετικοί συνεργάτες” που έχουν φτιάξει την κάστα των ημετέρων που δεν μετακινούνται από τις θέσεις όπου τους βόλεψαν, αρνούμενοι να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της εταιρείας.

Από την άλλη μεριά διαβάζουμε στις ίδιες συνεντεύξεις από τον Στέλιο, ότι δεν θα επιτρέψει την λεηλασία της ΕΥΔΑΠ αναφερόμενος στα χρέη των Δήμων.

Αυτό είναι σωστό, αλλά πρώτα πρέπει να τα βάλει με τον μηχανισμό παραγωγής αυτών των χρεών και τους λόγους που «χρονίζουν» αυτά τα χρέη. Άρα πρώτα από όλα πρέπει να απευθυνθεί σε όλες τις προηγούμενες διορισμένες από το κομματικό κράτος διοικήσεις και σε αυτούς που αυτοί όρισαν σαν γενικούς διευθυντές και διευθυντές  και να ρωτήσει γιατί δεν τηρήθηκαν οι συμβάσεις με τους Δήμους , για ποιούς λόγους  δεν υπήρξε μέριμνα για την  είσπραξη των χρεών και κατόπιν να αξιολογήσει σαν νέος πρόεδρος  αν θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να συνεχίσουν να παραμένουν στις συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης.

Ελπίζουμε οι γενικοί διευθυντές  και οι συνεργάσιμοι συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ, να τον ενημέρωσαν και για το “μάρμαρο” δηλαδή  ότι οι εργολαβίες χωρίς επιστασία συνιστούν λεηλασία της ΕΥΔΑΠ.

– Όταν για κάθε αλλαγή διακόπτη οι εργολάβοι χρεώνουν 4 μέτρα εκσκαφή, ας ρωτήσει πόσα μέτρα εκσκαφή χρεώνουν τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ.

– Όταν πληρώνονται σε εργολάβους επισκευές αγωγών σε δρόμους που δεν υπάρχουν αγωγοί, είναι λεηλασία ή όχι;

-Όταν μισθωμένα οχήματα της ΕΥΔΑΠ μαζεύουν μπάζα εργολάβων που έχουν πληρωθεί να εκτελέσουν τη συγκεκριμένη εργασία είναι λεηλασία ή όχι;

– Όταν μισθωμένα οχήματα που επισήμως έχουν προσληφθεί από τη ΕΥΔΑΠ για άλλη εργασία, κάνουν χωρίς κανέναν έλεγχο εργασίες συνεργείων της ΕΥΔΑΠ αυτό είναι λεηλασία ή όχι;

Είναι βέβαιο ότι οι διευθύνσεις αυτές δεν τον έχουν ενημερώσει, γιατί είναι οι ίδιες διευθύνσεις, που προγραμματίζουν, δημοπρατούν, εγκρίνουν, ελέγχουν και πληρώνουν τις συγκεκριμένες εργολαβίες. Είναι οι ίδιες  διευθύνσεις και υπηρεσίες  που χρόνια τώρα δένουν την ΕΥΔΑΠ στα συμφέροντα μικρών και μεγάλων εργολάβων, που στόχο δεν έχουν μια δημόσια , ευνομούμενη ΕΥΔΑΠ που διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό προς όφελος των καταναλωτών, αλλά μια ΕΥΔΑΠ που θα δουλεύει αποκλειστικά  για το κέρδος μικρών και μεγάλων συμφερόντων και για το κέρδος των μετόχων.

Η αλλαγή του e-mail επομένως δεν σηματοδοτεί μόνο την επιτάχυνση των διαδικασιών παράδοσης της ΕΥΔΑΠ στα γεράκια των εταιρειών νερού, αλλά και τη διατήρηση του ίδιου ουσιαστικά τρόπου διοίκησης που διευκολύνει αφάνταστα  αυτή τη πώληση   παρά  τις δηλώσεις του Στέλιου ότι “Διοικεί αλλά δεν Πουλά”. Λες και δεν διορίστηκε από τη τρόικα εσωτερικού και το ΤΑΙΠΕΔ να οργανώσει αυτή τη πώληση.  Είναι η προσπάθεια να γίνει ευκολότερα αποδεκτή από τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ αυτή η διαδικασία, χρησιμοποιώντας τους «εκσυγχρονιστές συνδικαλιστές», αλλά και ίσως μερικές μικρές παροχές στους συναδέλφους για να χρυσώσει το χάπι.

Καθήκον των εργαζομένων την ΕΥΔΑΠ είναι, μαζί με τη κοινωνία, να αντισταθούν στις συγκεκριμένες πολιτικές ξεπουλήματος των δημοσίων αγαθών και ιδιαίτερα του νερού, ώστε να μη το στερηθεί κανένα νοικοκυριό, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση.

Βασίλης Τσόκαλης

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 2.705 ακόμα followers

Πρόσφατα σχόλια

Devil στη Εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μ…
Αλέξανδρος στη Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στη Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στη Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 102.764 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Αρέσει σε %d bloggers: