Διαβάζετε το άρθρο...
Συνδικάτα

Συλλαλητήρια ενάντια στην αντιδημοκρατική επιστράτευση των εκπαιδευτικών (φωτογραφίες)


Ημερομηνία: 13/05/2013 21:35

Η κυβέρνηση μεθόδευσε τη σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς με σκοπό να πυροδοτηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, με «όπλο» τις αγωνίες των νέων και των οικογενειών τους. Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου) στις 7 μ.μ. στην Αθήνα. Οι τοπικές ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Φωτογραφία από alfavita

 

 

20:25 Και το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

 

 

 

 

 

20:15 Σε εξέλιξη η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

 


Πηγή: seleo

 

 

20:05 Οι διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος

 

 

 

 

 

 

19:58 Και οι Νέοι/Νέες του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση.

 

 

 

 

 

19:55 Στο Σύνταγμα…

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες από 

 

 

19:42 Η πορεία ξεκίνησε

 

Φωτογραφία από 

 

 

 

Φωτογραφία από KYRIAKATIKO SXOLEIO METANASTWN

 

 

 

 

7:38 Τανκς στο Σύνταγμα…

 

 

19:30 Ο Π. Λαφαζάνης και πολλοί ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση.

 

Φωτογραφίες από 

 

 

19:22 Γέμισε η Ερμού. «Ελλάς Ελλήνων επιστρατευμένων», το κεντρικό σύνθημα.

 

 

Φωτογραφία από  

 

 

17:13 Και οι μοτοσυκλετιστές στη συγκέντρωση.

 

 

 

 

19:00 Προσυγκεντρώσεις φτάνουν στην ΟΛΜΕ.

 

Φωτογραφίες από 

 

 

18:57 Υπό βροχή η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ με βίντεο από τη διαδήλωση:

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση των ΕΛΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία από το ΠΑΜΕ που ενώθηκε μαζί τους

 

Παρά το ψιλόβροχο, πολύς κόσμος μετά από πολύ καιρό σε συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη! #skg #GRedu

Φωτογραφία από Antonis Gazakis

 

 

18:48 Τα πρώτα πανό στην Ερμού.

 

 

 

16:41 Ξεκινά η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Βενιζέλου.

 

 

18:40 Ένα τεράστιο πανό της ΟΛΜΕ ενάντια στην επιστράτευση.

 

 

Φωτογραφίες από 

 

 

 

 

 Όπως ενημέρωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η ΟΛΜΕ θα καταθέσει σήμερα στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης – επίσης καλεί την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή 17/5 Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία.  Διαβάστε παρακάτω την ώρα και τον τόπο συγκέντρωσης ανά πόλη ενάντια στην αντιδημοκρατική επιστράτευση, καθώς και τα καλέσματα φορέων και οργανώσεων.

Σε ανακοίνωσή του για την επιστράτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τονίζει: «Η κυβέρνηση απαγορεύει με το «έτσι θέλω» την απεργία των καθηγητών» και προσθέτει: «Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ανακαλέσει την επιστράτευση, να αποσύρει τα μέτρα διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και  να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις.  Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλούμε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες να συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια της ΟΛΜΕ.

 

OΛΜΕ: Να ανακληθεί άμεσα η επίταξη-επιστράτευση

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης η οποία δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, 11-5-13, στο ΦΕΚ με αριθμό 1139 και προβαίνει στην «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών» του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Ο χρόνος για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών μετρά αντίστροφα. Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, τα πρώτα «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» θα ταχυδρομηθούν εντός της ημέρας στους εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία αποστολής των εγγράφων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί της 15ης Μαΐου.

 

Η πολιτική επιστράτευση θα τεθεί σε ισχύ στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης -όπως ορίζει η απόφαση- και θα ισχύει και μετά τη λήξη των πανελλαδικών που ξεκινούν την Παρασκευή.

 

 

Το ΦΕΚ της επίταξης:

 

 

 

 

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

 

«Η επίταξη αυτή αφορά όχι μόνο όσους και όσα έχουν σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και για αόριστο χρονικό διάστημα «έως την έκδοση νεότερης απόφασης».

 

Η προληπτική αυτή επιστράτευση των εκπαιδευτικών είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία. Αποδεικνύεται πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι, όπως διατείνεται, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε.

 

Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς «προληπτικά» και τους απαγορεύει να απεργήσουν, πριν καν  αποφασίσει ο κλάδος την απεργία.  Προφανώς θέλει να απαγορεύσει με την απόφασή της και αυτή ακόμη τη συζήτηση για απεργία! Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Αν τους αφήσουμε, θα μας απαγορεύσουν και να σκεφτόμαστε!

 

Δεν θα περάσει αυτή η αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική.

 

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13/5/13.

 

Μετά τις εξελίξεις αυτές, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς.

 

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους γονείς και τους μαθητές, το σύνολο του λαού να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και προσπαθεί να επιβάλλει στο λαό μια απέραντη λιτότητα και στέρηση των κοινωνικών αγαθών.

 

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την  Δευτέρα 13-5 στις 7 μμ, που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2), αλλά και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

 

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή.

 

Τέλος, καλούμε έστω αυτή την ώρα, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ακυρώσουν άμεσα αυτή την απόφαση».

 

_______________________________

 

Καλέσματα – ανακοινώσεις

 

 

Σε πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό και άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίων σ’ όλες τις πόλεις της χώρας καλεί η  Αυτόνομη Παρέμβαση: Ακραίο αυταρχικό αντιδημοκρατικό μέτρο η προληπτκή επιστράτευση των εκπαιδευτικών // Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζ.Αρ.: «Στα όρια της πολιτικής εκτροπής η επιστράτευση 87.000 καθηγητών» κι ακόμα εδώ: Καλέσματα – ψηφίσματα υπέρ της απεργίας των εκπαιδευτικών

_______________________________

 

 

Τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

 

 

1. ΑΘΗΝΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου). Ώρα 7 το απόγευμα.

2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Οι τοπικές ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καλούν την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

3. ΠΑΤΡΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Η ΕΛΜΕ Αχαίας, καλεί πολίτες, φορείς και σωματεία την δευτέρα 13/5, στην Πλατεία Γεωργίου, στις 7:30 το απόγευμα.

4. ΠΥΡΓΟΣ, ΗΛΕΙΑΣ. To Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας απευθύνει κάλεσμα συμπαράταξης-αλληλεγγύης σε όλα τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους, τους φορείς της Ηλείας σε μια ανοιχτή σύσκεψη τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 7:00μ.μ στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

5. ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει η ΕΛΜΕ Αρκαδίας για αύριο Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση.

6. ΛΑΡΙΣΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ. Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας καλεί την Δευτέρα 13-5-2013 και ώρα 7:00 το απόγευμα στην Πλατεία Ταχυδρομείου όλους τους καθηγητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία.

7. ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ. Τα εκπ/κά σωματεία της Κορινθίας σας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη  Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στην Κόρινθο, στον Πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως μπροστά από την Εθνική Τράπεζα.

8. ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας σας καλεί όλους τη Δευτέρα 13 Μαϊου 2013 και ώρα 19:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών.

9. ΞΑΝΘΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Η ΕΛΜΕ Ξάνθης, καλεί σε συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

10. ΚΑΒΑΛΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας , μετά τις πρωτοφανείς ενέργειες της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των καθηγητών ,σας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα  13-5-2013 στις 19.00 στην πλατέια Καπνεργάτη.

11. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. «Να μην περάσει η τρομοκρατία. Να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση», δηλώνει η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς – Ιθάκης που οργανώνει συλλαλητήριο τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Αργοστόλι).

12. ΚΟΖΑΝΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΗΣ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΛΜΕ καλούν σε συγκέντρωση  στις 7:00 μμ στην πλατεία Νίκης.

13. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Η Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την  Δευτέρα 13-05-2013,ώρα 19:30,στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου

14. ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΗ στις 8 μ.μ. στην Περιφέρεια (Νομαρχία Ζακύνθου).

15. ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας απέναντι στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

 

 

 

Πληροφορίες: ΑυγήReal.gr

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 2.705 ακόμα followers

Πρόσφατα σχόλια

Devil στη Εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μ…
Αλέξανδρος στη Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στη Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στη Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 102.602 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Αρέσει σε %d bloggers: