Διαβάζετε το άρθρο...
ιδιωτικοποιήσεις

Αυξάνεται η διεθνής υποστήριξη στο δημοψήφισμα για το νερό


Ελπίζω πολύ σύντομα να ακούσω από την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και τα Σωματεία που την αποτελούν, την είδηση για την έμπρακτη υποστήριξη τους υλική και ηθική στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.  H ΟΜΕ – ΕΥΔΑΠ που  είναι και μέλος της EPSU, με υλική βοήθεια, αλλά κυρίως με αποστολή εθελοντών μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επιτυχή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και στη προετοιμασία για τη θετική έκβαση του που θα αποτρέπει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Το ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα αποτελέσει ίσως το ισχυρότερο  επιχείρημα στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα και της ΕΥΔΑΠ από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Σίγουρα πολλές συλλογικότητες και κινήματα από την Αθήνα, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα θα βοηθήσουν το κίνημα » SOSTE το Νερό» η ΟΜΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να απουσιάσει. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ θα σταθούν  δυναμικά αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων της ΕΥΑΘ στη διατήρηση στον έλεγχο του Δημοσίου του Νερού και των υπόλοιπων Κοινωνικών Αγαθών.

Βασίλης Τσόκαλης

Φουντώνει το κίνημα στο εξωτερικό υπέρ του δημοψηφίσματος για την πώληση της ΕΥΑΘ. Χθες έγινε γνωστό ότι μέλη συνδικάτων εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες της Ευρώπης διαμηνύουν την πρόθεσή τους να έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση του δημοψηφίσματος, ενώ άλλα συνδικάτα δήλωσαν ότι προτίθενται να έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να λειτουργήσουν ως παρατηρητές τη μέρα του δημοψηφίσματος.

Πρόκειται για το δεύτερο μήνυμα από το εξωτερικό, που δείχνει την έντονη διάθεση των συνδικάτων εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες να βοηθήσουν όπως μπορούν για να εμποδιστεί το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, που επιχειρούν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ. Η πρώτη έμπρακτη κίνηση στήριξης ήρθε πριν από λίγες μέρες, όταν η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσιες Υπηρεσίες (EPSU) ενημέρωσε τους εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ ότι έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσει στην αρτιότερη διοργάνωση του δημοψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι η EPSU διαθέτει πάνω από 8 εκατ. μέλη τα οποία προέρχονται από περισσότερα από 275 σωματεία και Εργατικές Ομοσπονδίες στους τομείς ύδρευσης – αποχέτευσης, ενέργειας, υγείας, δημόσιας και δημοτικής διοίκησης και διαχείρισης απορριμμάτων όλων των κρατών της Ε.Ε., αλλά και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Το νέο μήνυμα έμπρακτης συμπαράστασης έρχεται από συνδικάτα-μέλη της EPSU από τη Σουηδία, που ήδη ζήτησαν να τους σταλεί μία λίστα με ξενοδοχεία της πόλης, ώστε να προετοιμάσουν την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη, και να παράσχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια για την αρτιότερη οργάνωση του δημοψηφίσματος, ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό που θα δώσει στην κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ κάποιο επιχείρημα για να μην το λάβουν υπόψη.

Αυτά τα μηνύματα αποτελούν σημαντική υλική, αλλά κυρίως ηθική βοήθεια στο Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ (ΣΕΕΥΑΘ) και στο συντονιστικό «SOSTE το Νερό», που αυτό το διάστημα εντείνουν τις προσπάθειές τους να συγκεντρώσουν εθελοντές και να οργανώσουν τις απαραίτητες ενέργειες και δράσεις για την άρτια οργάνωση του δημοψηφίσματος.

Σημειώνεται ότι χθες υπογράφηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη του Χορτιάτη στο δίκτυο της ΕΥΑΘ, μεταξύ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και της ΕΥΑΘ Α.Ε., από τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Α.Ε. Νίκο Παπαδάκη. Παρόντες ήταν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης και ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων Μίλτου Τασούλη.

Στην υπογραφή, τονίστηκε ότι υπάρχει ήδη μελέτη για τη σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης του Χορτιάτη με το δίκτυο της ΕΥΑΘ και θα επιδιωχθεί η ένταξη για τη χρηματοδότηση του έργου, ύψους 15 εκατ. ευρώ, στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Για την ύδρευση θα καταγραφούν οι υποδομές, θα περιληφθούν και οι σημερινές δεκαεννιά γεωτρήσεις του Χορτιάτη στο σχεδιασμό και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

«Η Θεσσαλονίκη για αιώνες υδροδοτούνταν από το Χορτιάτη. Τώρα το νερό θα ακολουθήσει τον αντίστροφο δρόμο», δήλωσε ο δήμαρχος Ι. Καϊτεζίδης. «Η συνεργασία πρακτικά αρχίζει από σήμερα, άλλωστε η Πυλαία και το Πανόραμα, ως ενότητες του καλλικρατικού δήμου, είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ΕΥΑΘ. Ηδη ενισχύεται η υδροδότηση στην περιοχή Φιλύρου και Χορτιάτη», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.

Σε ερώτηση, εάν η ιδιωτικοποίηση επηρεάσει την ένταξη του Χορτιάτη στο δίκτυο, η απάντηση από τους εκπροσώπους της ΕΥΑΘ Α.Ε. και της ΕΥΑΘ Παγίων ήταν αρνητική, δεδομένου ότι η προοπτική αυτή έχει συμπεριληφθεί στη διαδικασία της σύμβασης παραχώρησης.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 2.705 ακόμα followers

Πρόσφατα σχόλια

Devil στη Εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μ…
Αλέξανδρος στη Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στη Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στη Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 102.602 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Αρέσει σε %d bloggers: