Στις κακόφημες συνοικίες της δημοσιογραφίας με την κίτρινη σήμανση πάντα υπήρχαν -και φυσικά υπάρχουν ακόμα- λογικές και τακτικές μαφίας. Διασυρμός ανεπιθύμητων, συκοφάντηση αθώων, ηθικές δολοφονίες. Το γιατί κάποιος γίνεται στόχος και ποια οικογένεια της μαφίας υπηρετεί ως υποκείμενος εκτελεστής ο δημοσιογράφος , ή το μέσο ενημέρωσης, είναι σχετικά εύκολο κάθε φορά να το καταλάβεις, ακολουθώντας τη γνωστή συμβουλή: Followthemoney. Ακολούθα το χρήμα.

Τον τελευταίο καιρό η μέθοδος έχει απλωθεί και στις καλές γειτονιές της ενημέρωσης. Γιατί, βλέπετε, δεν έχουμε μόνο τους παραδοσιακούς εμφύλιους μεταξύ εργολάβων, τραπεζιτών, παρασίτων -με στόχο το καλύτερο μερίδιο. Δεν έχουμε μόνο τους διαρκείς εκβιασμούς στην κυβέρνηση και σε συγκεκριμένους υπουργούς -με στόχο το καλύτερο μερίδιο. Έχουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος έχει επικηρυχθεί από όλες τις οικογένειες της μαφίας ως απειλή για τα μερίδια εν γένει -καλύτερα και χειρότερα.

Έτσι μπήκαν στη ζώνη του κίτρινου και διάφοροι υπερκείμενοι. Υπεράνω κιτρινισμού. Τύποι που ξάπλωναν πάνω σε βιολιά την αλήθεια, τώρα την κοπανάνε πάνω σε ταμπούρλα. Έβγαλαν τα γάντια κι ας αφήνουν αποτυπώματα. Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Ο θείος του Τσίπρα, ο κουμπάρος του Κουφοντίνα, ο γιος της Γιάννας, οι κρυφοί φίλοι της 17Ν, το Χιούστον, ο Σόρος, οι μετοχές της ξαδέλφης, ο τραπεζικός λογαριασμός του μπαμπά, αντικείμενο της δουλειάς υποκειμένων, έγιναν τώρα αντικείμενο της δουλειάς και υπερκειμένων.

Όχι που θα γλίτωνε η Λίνα Αλεξίου, μητέρα της αχώνευτης από πολλούς και ισχυρούς Ζωής. Και αντιπρόεδρος του επίσης αχώνευτου από πολλούς και ισχυρούς ΕΣΡ. Την παρέλαβε λοιπόν με το γνωστό δημοσίευμα η Real. Κι αν υπάρχει μια είδηση στην όλη ιστορία είναι ότι ο Χατζηνικολάου αποφάσισε να βγάλει τα γάντια. Το γιατί ο Θεός κι η ψυχή του το ξέρουν. Εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε -η μια χειρότερη από την άλλη- για τις προθέσεις του εν λόγω εκδότη και δημοσιογράφου. Το διέπραξε όμως. Και δεν μπορείς να πεις ότι το διέπραξε από λάθος, αμέλεια ή αφέλεια. Γιατί τους ξέρει καλά τους κανόνες που παραβίασε.

Ουδέν κακόν, πάντως. Είναι διδακτική η εικόνα πρώην ευπρεπών, που έβγαλαν τα γάντια και κακοποιούν γυναίκες, κόρες, γιους, αξιοπρέπειες. Γιατί δείχνει τι είδους realισμό έχει να αντιμετωπίσει σήμερα όποιος επιμένει να ονειρεύεται…