Την απόφασή τους να μην περάσει -και σε κάθε περίπτωση να ακυρωθεί- το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου για διάσπαση και εκποίηση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, να παραδοθεί σε ιδιώτες το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, διατράνωσαν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση για τη «μικρή ΔΕΗ»: ΑΝ.ΕΛΛ., Οικολόγοι Πράσινοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κοινωνική Συμφωνία, Κοινωνία Πρώτα, Αριστερή Προοπτική, Πράττω, Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, ανεξάρτητοι βουλευτές, εκπρόσωποι σωματείων της ΔΕΗ, κοινωνικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης. «Ανοιχτή» στον διάλογο δήλωσε και η ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία δεν παρευρέθηκε στην πρώτη συνάντηση διαφωνώντας με την προετοιμασία της.

Στο ζήτημα της ενεργειακής πολιτικής, όπως και σε άλλα σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι (αιγιαλοί, ασφαλιστικό κ.λπ.), δεν χωρούν μεσοβέζικες τοποθετήσεις, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. Όλοι, πρόσθεσε, θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα: Με ποια πλευρά είναι.

* Πρόπλασμα ενός μεγάλου και ανοιχτού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αποτροπής της εκποίησης της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού το εύρος των δυνάμεων οι οποίες μετείχαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε χθες με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ

* Αλ. Τσίπρας: «Υπογραφές που αφορούν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου ή την άρση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας του λαού δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε»

Ποιοι έδωσαν το παρών

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων και των πολιτικών κινήσεων, καθώς και εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων. Ειδικότερα, το παρών έδωσαν:

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Ραχιήλ Μακρή, από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Αντώνης Δραγανίνος, από τη Κονωνική Συμφωνία η Λούκα Κατσέλη, από το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα ο Νίκος Νικολόπουλος, από το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ο Όθωνας Κουμαρέλας, από το Αυτοδύναμο Κίνημα Επαναστατικής Πολιτικής ο Εμμανουήλ Γρηγοριάδης, από τους Οικολόγους πράσινους ο Γιάννης Τσιρώνης, από το Κοινωνία Πρώτα ο Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης, από το ΔΗΚΚΙ ο Αλέξης Αθανασόπουλος, από το Πράττω ο Νίκος Τόσκας, από την Αριστερή Προοπτική ο Στέφανος Μπαγιώργος και Ανδρέας Νεφελούδης, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Πάρης Μουτσινάς.

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

ΓΣΕΕ – Θάνος Βασιλόπουλος

ΑΔΕΔΥ- Γρηγόρης Καλομοίρης

ΠΑΣΕΓΕΣ – Παναγιώτης Παβερέτος

ΤΕΕ – Χρίστος Σπιρτζής

ΠΟΣΠΕΡΤ – Παναγιώτης Καλφαγιάννης

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ – Φωτόπουλος, Παπαδέλη

ΕΔΟΠ ΔΕΗ – Γιώργος Μπίτζας

ΕΤΕ ΔΕΗ – Κώστας Μανιάτης

Σύλλογος Διπλωμ. Μηχανικών ΔΕΗ – Γιώτα Σταθά

Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών ΔΕΗ – Κώστας Βαρσάμης

ΕΟΣ Μεγαλόπολης – Σαράντος Αλεξανδρής

ΓΕΩΤΕΕ – Θωμάς Λιόλιος

ΠΟΕ-ΔΟΥ – Φρόσω Σταυράκη

ΣΕΠ ΔΕΗ – Γιώργος Γεωργής

Σωματείο Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ – Βασίλης Νομικός

ΕΚΑ – Στάθης Τραχανατζής

Σωματείο Εργαζομένων Χαλυβουργίας Ελλάδος – Αντώνης Γιουργής

Σωματείο Ερ. Ντυνάν – Κωνσταντίνος Κρέτσης

ΠΟΕΣΥ – Γ. Σαββίδης

ΠΟΕ – Λουδαρος, Καραστάθης

ΟΘΕ – Χρήστος Τύρος

ΔΕΣΦΑ – Γιακουμάτος, Βεγίρης

Π.Ο. Συνταξιούχων ΔΕΗ – Δαμιανός

ΕΛΠΕ – Χαρά Μαντάρη, Αλέξης Βιτωράτος

ΣΕΠΥΔ – Βουλγαρίδης

Εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου

Πρώην Πρύτανης ΕΜΠ και βουλευτής, Ν. Μαρκάτος.