Διαβάζετε το άρθρο...
Πολιτική

Πρωτοφανής κυβερνητική αυθαιρεσία: στο Θερινό Τμήμα η απόφαση για το δημοψήφισμα – Θα απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ (ενημέρωση)


Στο Θερινό Τμήμα παρέπεμψε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να αποφασίσει εάν αθροίζονται ή όχι οι προτάσεις για δημοψήφισμα – Θα απέχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ από τη διαδικασία – Δεν δέχεται το συνυπολογισμό των ψήφων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο Φ. Κουβέλης

 

Παρασκευή 11/7

Η κυβέρνηση αγνοεί τις υπογραφές των βουλευτών της αντιπολίτευσης, 123 χωρίς τη Χ.Α. και 139 στο σύνολο, και αναθέτει στο Α’ Θερινό Τμήμα να αποφανθεί σήμερα αν υφίστανται οι 120 για να διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια για δημοψήφισμα! Κατήγγειλαν τη μεθόδευση και δεν μετέχουν στη συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Προβληματισμός στους υπολοίπους.

Η συνεδρίαση εκτός μεγάλου απροόπτου θα ξεκινήσει στις δέκα σήμερα το πρωί.

——————————————–

Πέμπτη 10/7

Ενημέρωση 20:55

Η στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα καθοριστεί απόψε στις 21:30, κατά την συνεδρίαση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που μετέχουν στο Α’ θερινό Τμήμα.

Ενημέρωση 19:55

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραστεί στο θερινό τμήμα που θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να αναφέρει χαρακτηριστικά σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως πρόκειται για «αντιδημοκρατική εκτροπή» και πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αναγνωρίζει την αυριανή απόφαση. Ανακοινώνοντας την απόφαση της από κοινού συνεδρίασης της ΠΓ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι «η κυβερνητική απόφαση είναι απολύτως αντισυνταγματική, παραβιάζει κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και κινείται στην κατεύθυνση μιας βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής». (Ολόκληρη η δήλωση εδώ)

Π. Λαφαζάνης: Με την πρακτική της για τη «μικρή» ΔΕΗ η κυβέρνηση κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα 

Ενημέρωση 19:45

Δεν δέχεται το συνυπολογισμό των ψήφων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο Φ. Κουβέλης. «Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογισθούν και, δι αυτού του τρόπου, να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τον σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών, στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», δηλώνει σε γραπτή του δήλωση. Την ίδια ώρα αποχή από την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Θερινού Τμήματος αποφάσισε και το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «παρ΄όλο που η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκληθεί η Oλομέλεια της βουλής, να γίνει συζήτηση και να αποφανθεί το σώμα για το δημοψήφισμα» (περισσότερα εδώ).

Ενημέρωση 17:15

Πέρασε η κυβερνητική γραμμή στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με την επιμονή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής: στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής εναπόκειται να αποφασίσει κατά την τελευταία συνεδρίασή του, την  Παρασκευή, για το εάν αθροίζονται ή όχι οι προτάσεις που ζητάνε δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ», ώστε το θέμα να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής. Διαφώνησαν με την πρόταση και την καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία εξετάζουν τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν.

Στις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης συνεδριάζει στη Βουλή από κοινού η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται να έχει δηλώσει πως διαφωνεί στο να αποφανθεί για το θέμα αυτό το Α’ Θερινό Τμήμα και όχι η Ολομέλεια που είναι, όπως φέρεται να είπε, η καθ’ ύλιν αρμόδια» και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που γίνει αντικατάστασή του, θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωση.

————————-

Μπλόκο στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» έστησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές ευθύς μόλις η ειδική σύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο Α’ θερινό τμήμα της Βουλής το υπερψήφισε, με 151 ψήφους που συγκεντρώθηκαν με πολλές αντικαταστάσεις βουλευτών:

Yπερβαίνουν  τον εκ του Συντάγματος απαιτούμενο αριθμό των 120 οι βουλευτές που ζητούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο που αφορά την πώληση της ΔΕΗ και την δημιουργία της «μικρής» ΔΕΗ. Ως τώρα έχουν κατατεθεί επτά προτάσεις με συνολικά 139 υπογραφές.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα παραμένει η απάντηση στο ερώτημα αν οι υπογραφές στις διαφορετικές προτάσεις αθροίζονται. Στις 14:30 συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα λάβει την απόφαση έχοντας και σχετική γνωμοδότηση από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Όπως σημειώνει η «Αυγή, ο Αντ. Σαμαράς και η κυβέρνηση μόνο με «πραξικόπημα» θα μπορούσαν είτε να κλείσουν τα μάτια στον αριθμό των αιτούντων βουλευτών είτε να μην συγκαλέσουν πάραυτα την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Άλλωστε μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κανένας συνταγματολόγος ή πολιτικός παράγων, πέραν της κυβερνητικής εκπροσώπου, να έχει υποστηρίξει τις «διαρροές» και τους τυχοδιωκτισμούς του Μαξίμου. Βέβαια, ακόμη δεν έχει μιλήσει ο Ευ. Βενιζέλος… Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τις προτάσεις της αντιπολίτευσης περί δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» επαναβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Οι προτάσεις

Στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν κατατεθεί προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ (με 71 υπογραφές – διαβάστε παρακάτω), την Χρυσή Αυγή (με 16 υπογραφές), τους Ανεξάρτητους Έλληνες (με 14 υπογραφές, καθώς συνυπογράφει και ο Νίκος Νικολόπουλος), τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές (με 14 υπογραφές), το ΚΚΕ (με 12 υπογραφές), την ΔΗΜΑΡ (με 11 υπογραφές, αλλά χωρίς τις υπογραφές του Γρηγόρη Ψαριανού και της Κατερίνα Μάρκου που ανεξαρτητοποιήθηκε), όπως επίσης και του πρ. προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα (που την υπογράφει ο ίδιος).

Χθες το βράδυ στα δημοσιογραφικά γραφεία υπήρξαν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κλείσει το θέμα άμεσα, εκδίδοντας ακόμη και μεταμεσονύκτιο ΦΕΚ και αποσπώντας ακόμη και σήμερα την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε το νομοσχέδιο να γίνει πλέον νόμος του κράτους και να εκλείψει η δυνατότητα της αντιπολίτευσης να ζητήσει δημοψήφισμα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, γι’ αυτόν τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έσπευσαν χθες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ωστόσο, βουλευτές ακόμη και της συγκυβέρνησης εκτιμούσαν χθες πως τόσο το προεδρείο της Βουλής που έχει διατυπώσει ανοιχτά τη θέση του, όσο και η Προεδρία της Δημοκρατίας, δύσκολα θα δεχθούν να εμπλακούν στο θέμα και θα αντιτείνουν τον θεσμικό και υπερκομματικό τους ρόλο.

– See more at: http://left.gr/news/parateinetai-kyvernitiko-mplak-aoyt-pano-apo-120-oi-voyleytes-poy-zitoyn-dimopsifisma-enimerosi#sthash.Ioc2MrnS.dpuf

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 2.705 ακόμα followers

Πρόσφατα σχόλια

Devil στη Εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μ…
Αλέξανδρος στη Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στη Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στη Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 102.602 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Αρέσει σε %d bloggers: