Διαβάζετε το άρθρο...
Πολιτική

Κοζάνη: Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στη διαφθορά και τη διαπλοκή, με αφορμή και τις καταγγελίες Χαϊκάλη (Video)m


Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Χαϊκάλη και η σφοδρή επίθεση  που εξαπέλυσε στη διαφθορά και τη διαπλοκή, παράλληλα με την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (και με ειδικές αναφορές τοπικού χαρακτήρα) ήταν τα χαρακτηριστικά της ομιλίας του στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της δυτικής Μακεδονίας, από την Κοζάνη.

«Από χθες παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό και πιάνοντας τη μύτη, από τη δυσοσμία, τις τελευταίες εξελίξεις», είπε εισαγωγικά για «την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη και τις καταγγελίες για εκβιασμούς, δωροδοκία και άλλα χειρότερα. Μόλις έμαθα -ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας-  ότι ο φερόμενος ως ο ενδιάμεσος, που όλως παραδόξως μόλις σήμερα κλήθηκε σε απολογία, παραδέχθηκε ότι αποπειράθηκε να δωροδοκήσει», για να προσθέσει, «εξίσου παραδόξως κάποιοι προσπάθησαν να εμφανίσουν την υπόθεση ως δολοπλοκία, και το θύμα ως θύτη και το θύτη ως θύμα».

Στην αναφορά του όμως για το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόνισε: «Ο Παύλος Χαϊκάλης που, ότι κι αν κρύβει αυτή η βρωμερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως έπραξε το καθήκον του. Ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη δικαιοσύνη, η οποία έστω και τώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο. Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα.

Όταν κάποιοι -είπε φωτογραφίζοντας τον Αντ. Σαμαρά- μέσα στη νευρικότητά τους που προδίδει πανικό, μήνυσαν τον καταγγέλλοντα και όχι εκείνον που διέπραξε την απόπειρα δωροδοκίας».

Στο σημείο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στους βουλευτές, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Όσοι νόμιζαν πως οι βουλευτές δεν θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους έκαναν τεράστιο λάθος. Όσοι νόμιζαν ότι η αξιοπρέπεια έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται, έκαναν τεράστιο λάθος. Οι βουλευτές όσες μεθοδεύσεις και πιέσεις σοκαριστούν κάποιοι, θα πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Όποια κι αν είναι η επιλογή τους.

Και φυσικά -συνέχισε- δεν θα υιοθετήσουμε γενικεύσεις, δεν το κάναμε ποτέ, οι οποίες αδικούν βουλευτές. Βλέπουμε όμως ότι ορισμένοι στη προσπάθειά τους να απομονώσουν το ΣΥΡΙΖΑ από τους συμμάχους του, έχουν την αξίωση να μας υπαγορεύσουν και ποιους θα βάλουμε ή δε θα βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας.

Τους απαντώ λοιπόν: Τις συμμαχίες, τις συνεργασίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα τα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τα αποφασίσουν ούτε οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε πολύ περισσότερο η ίδια η διαπλοκή και οι παρατρεχάμενοί της. Τελεία και παύλα», ήταν το αποφασιστικό μήνυμα που έστειλε.

Παραθέτοντας στοιχεία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για δημόσια ΔΕΗ αλλά και ότι «κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα επανελεγχθεί, διεξοδικά και από όλες της τις πλευρές από τη νέα κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές και την ισχυρή λαϊκή εντολή που θα λάβει, είπε μεταξύ άλλων:

«Η δική μας κυβέρνηση, η δική σας κυβέρνηση, θα είναι μια ομάδα από πρόσωπα νέα, δοκιμασμένα σε αγώνες, με βιογραφικό αφοσίωσης στην υπόθεση του λαού.

Θα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει τη βούληση, την αντοχή, την ωριμότητα, την ευελιξία, όχι μόνο για να καταργήσει τα μνημόνια, αλλά και να διαπραγματευτεί σκληρά για το χρέος και όλα τα μεγάλα ζητήματα

Θα είναι μια κυβέρνηση που θα ξέρει να λέει όχι όταν πρέπει να πει όχι.

Θα είναι μια κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει όλη την ευρύτητα, την πολυχρωμία, και το βάθος της λαϊκής βούλησης.

Θα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει στην προμετωπίδα της το διάλογο, την ενότητα, την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, τη δημοκρατία ως το τέλος.

Θα είναι μια κυβέρνηση στην οποία θα έχουν θέση πρόσωπα με γνώσεις, ικανότητες, αφοσίωση στο λαό και στην πατρίδα, κι ας μην ανήκουν στο δικό μας πολιτικό χώρο.

Θα είναι μια κυβέρνηση που θα δώσει χωρίς παραχωρήσεις τη μάχη για να απαλλάξει το κράτος από τη φαυλότητα, τη διαπλοκή, την αμειβόμενη τεμπελιά, τις κομματικές κουμπαριές, τη διαφθορά και τη σήψη.

Θα είναι μια κυβέρνηση που δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, που αυτή τη στιγμή διαφεντεύουν τις τύχες της χώρας, αλλά και με τα μικρά, που διαβρώνουν τη δικαιοσύνη και την κοινωνική αλληλεγγύη».

Και συνέχισε, αποστέλλοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες:

«Εσείς, με τη λαιμαργία του εύκολου πλουτισμού,

Εσείς, με τα δωράκια της διαπλοκής,

Εσείς, με την εξουσία των σκοτεινών διαδρόμων και των ακόμα πιο σκοτεινών διαδρομών του χρήματος,

Εσείς, που υπαγορεύετε νυχτερινές τροπολογίες σε μια κυβέρνηση υπαλλήλων σας, για να αποκομίσετε νέα κέρδη και προνόμια,

Εσείς,  που μασάτε την αλήθεια σαν τσίχλα στα μεγάλα ΜΜΕ των εθνικών εργολάβων,

Εσείς,  που από το λαθρεμπόριο, τη φοροδιαφυγή, τις κομπίνες με κρατική συμμετοχή, τον εργασιακό μεσαίωνα, τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών, θησαυρίζετε άκοπα

Εσείς που απολαμβάνετε την ασυλία που σας προσφέρει ένα καθεστώς υποταγμένο στα μνημόνια και τη διαπλοκή

Ε , λοιπόν, εσείς έχετε κάθε λόγο να φοβάστε ότι έχετε να χασετε από μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί οι παρανομίες, οι ρεμούλες, τα δωράκια, οι τροπολογίες, οι κομπίνες θα κοπούν από την πρώτη ημέρα της νέας κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζουμε».

Μεταξύ των δεκάδων βουλευτών στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, παρούσα ήταν επίσης η ανεξάρτητη βουλευτής Ραχήλ Μακρή, ο Νίκος Φωτόπουλος (ΓΣΕΕ –ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) και πλήθος τοπικών παραγόντων, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη.

Αύριο Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στον νομό Έβρου. Στις 10.30 π.μ. θα επισκεφθεί την περιοχή Φερών και τον πλημμυρισμένο οικισμό Πόρου. Στις 11.30 π.μ. θα μιλήσει στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο ASTIR – EGNATIA.

Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το avgi.gr.

Συζήτηση

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κοζάνη: Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στη διαφθορά και τη διαπλοκή, με αφορμή και τις καταγγελίες Χαϊκάλη (Video)m

  1. Reblogged this on Venceremos Γαλατσίου.

    Posted by Μ.Ε | 21/12/2014, 11:57

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 2.705 ακόμα followers

Πρόσφατα σχόλια

Devil στη Εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μ…
Αλέξανδρος στη Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στη Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στη Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 102.602 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Αρέσει σε %d bloggers: