Διαβάζετε το άρθρο...
Κοινωνία

Επιστρέφεται ως απαράδεκτος


Εάν αληθεύει ότι ορισμένοι στην ΕΥΔΑΠ εξακολουθούν να προωθούν απευθείας αναθέσεις ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, Μεγάλη Πέμπτη που τις εγκρίνουν Τρίτη του Πάσχα και θεωρούν ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι αυτό πλέον είναι θέμα της ιατρικής και όχι της δικαιοσύνης

Βασίλης Τσόκαλης

 

 

Επιστρέφεται ως απαράδεκτος  efsyn

Με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίπτεται ο πρώτος από έξι «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς της ΕΥΔΑΠ. Οι περισσότεροι είχαν προκηρυχθεί εν μέσω της αποτυχημένης διαδικασίας εκλογής ΠτΔ, ενώ ο συγκεκριμένος είχε οριστεί για την επομένη της Πρωτοχρονιάς

17.04.2015, 06:17 | Ετικέτες:  ΕΥΔΑΠ, διαγωνισμοί, αυτοκίνητο, Ελεγκτικό Συνέδριο

Συντάκτης: Χαρά Τζαναβάρα

Καταπέλτης είναι η υπ’ αριθμόν 72/2015 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τον διαγωνισμό της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ για την προμήθεια έξι βυτιοφόρων οχημάτων μικτής χρήσης με ανακύκλωση λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ, στα οποία πρέπει να προστεθούν τέλη ταξινόμησης 165.000 ευρώ.

 

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση για το μπαράζ των συνολικά έξι διαγωνισμών που αφορούν προμήθειες βυτιοφόρων και υδρομετρητών διαφόρων τύπων, συνολικού προϋπολογισμού 20,4 εκατ. ευρώ.

 

Οι περισσότεροι είχαν προκηρυχθεί στις 23 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα της δεύτερης ψηφοφορίας για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ενώ ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι η χώρα βάδιζε σε πρόωρες εκλογές, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.».

 

 

Το σχετικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στις 6 Φεβρουαρίου 2015

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ είχε απαντήσει πως περιλαμβάνονταν στο γενικό πρόγραμμα προμηθειών της εταιρείας για το 2014. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, την επομένη της Πρωτοχρονιάς! Οι υπόλοιποι πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Φεβρουάριο.

 

 

Το σχετικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στις 16 Φεβρουαρίου 2015

«Μην υπογράψετε»

 

Με την απόφαση του Στʹ κλιμακίου, που εκδόθηκε στις 7 Απριλίου 2015, καλείται η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να μην υπογράψει τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, «καθότι η ελεγχόμενη διαδικασία δεν είναι νόμιμη και κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος για έλεγχο σχεδίου συμβάσεως». Διευκρινίζεται πάντως ότι η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έχει δικαίωμα να ασκήσει αίτηση ανάκλησης στο VI τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στην απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει στα χέρια της η «Εφ.Συν.», επισημαίνονται τα εξής:

 

● Είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό 10 εταιρείες, αλλά τελικώς υποβλήθηκαν μόνο δύο προσφορές.

 

● Εγιναν κατά την πορεία του διαγωνισμού αλλαγές σε συγκεκριμένους όρους, μεταξύ των οποίων αναφέρονται «η απόσυρση μη προσδιορισθέντος αριθμού οχημάτων της ΕΥΔΑΠ» και η επίδειξη όμοιου οχήματος. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν περιθώριο 17 ημερών, για να προσαρμόσουν την προσφορά τους, όταν η επιτροπή του διαγωνισμού είχε εισηγηθεί να δοθούν 52 ημέρες.

 

● Γίνεται αναφορά σε «παραβίαση των αρχών διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων και προεχόντως του ελεύθερου ανταγωνισμού», σε συνδυασμό με «το πρόδηλο υψηλότατο κόστος» της προμήθειας.

 

● Γίνεται επίσης λόγος για φωτογραφικό όρο στον διαγωνισμό.

 

Το σκεπτικό

 

«Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της ΕΥΔΑΠ για αποδοχή εναλλακτικών προσφορών και η συνακόλουθη τροποποίηση των όρων της διακήρυξης θα έπρεπε να εκφραστεί ρητά ως σαφής νέος όρος και να περιβληθεί τον επιβαλλόμενο τύπο δημοσιότητας», αναφέρει η απόφαση και προσθέτει πως «αντιβαίνει στις αρχές της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων και του ελεύθερου ανταγωνισμού» η ανάρτηση των αλλαγών στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ μόνον 17 ημέρες πριν από τον διαγωνισμό, από τις οποίες οι περισσότερες ήταν μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Υπάρχει όμως και δεύτερη δικαστική απόρριψη άλλης επιλογής της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ. Με την 71/2015 της 9ης Απριλίου η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων απέρριψε την αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει η εταιρεία, ζητώντας την ακύρωση προηγούμενης απόφασης που χαρακτήριζε «μη νόμιμη» την έγκριση νέας συμπληρωματικής σύμβασης 1,11 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των έργων επεξεργασίας αστικών λυμάτων στο Θριάσιο Πεδίο («Εφ.Συν.», 19/2/2015).

 

Το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2006, με προϋπολογισμό 38,43 εκατ. ευρώ και προοπτική ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο του 2012. Ακολούθησαν συμπληρωματικές συμβάσεις, που ανέβασαν το κόστος

Advertisements

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 1.840 ακόμα followers

Πρόσφατα σχόλια

Αλέξανδρος στο Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στο Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στο Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…
Διαχειριστής στο Απαιτείται δικαιοσύνη

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 97,113 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: