Διαβάζετε το άρθρο...
Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ: Αν όχι τώρα, πότε;


 

Featured Image -- 6976

Αν όχι τώρα, πότε;

Νοέμβριος 2015

Στις 20 του Σεπτέμβρη ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνθήκες πολιορκίας, πέτυχε ακόμα μια μεγάλη εκλογική νίκη, απέναντι στο φθαρμένο πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό σύστημα που ευθύνεται για την ελληνική τραγωδία.

Το σχέδιό τους για αριστερή παρένθεση και αναβίωση του παλιού κατεστημένου αποτελεί παρελθόν.

Στην εντολή του Ελληνικού Λαού για σταθερότητα και στιβαρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, υπάρχει και η ξεκάθαρη εντολή για μία μεγάλη πορεία ρήξεων, τομών, και μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να αλλάξει ριζικά η χώρα μας, να αποκατασταθούν οι αδικίες, να ξεριζωθούν ριζωμένες αντιλήψεις στο κράτος και τη κοινωνία στη κατεύθυνση της δημοκρατικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας από την προηγούμενη καταστροφική διαχείριση δεκαετιών.

Η πέντε μηνών Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και το αρμόδιο υπουργείο που την εποπτεύει δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί, ότι η ΕΥΔΑΠ μαζί με τις άλλες ΔΕΚΟ αποτελούν το φυτώριο των πελατειακών σχέσεων, της αδιαφάνειας και της διαπλοκής του κομματικού κράτους. Ούτε ότι συνεχίζεται η πεπατημένη της διασπάθισης δημοσίου χρήματος μέσω υπαγορευμένων εκθέσεων αναγκαιότητας και τεχνικών προδιαγραφών για τη διενέργεια κατά κανόνα πρόχειρων διαγωνισμών και στη συνέχεια αλυσίδας απευθείας αναθέσεων, όπως ακριβώς γινόταν από «το παλιό» που έχει κολλήσει σα βδέλλα στο κορμί της ΕΥΔΑΠ απομυζώντας την .

Οφείλει να αντιληφθεί η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ (δηλαδή το «νέο»)ότι ΤΩΡΑ είναι η ώρα να συγκρουσθεί, να σπάσει τα στερεότυπα και τις χειροπέδες με το «παλιό». Αν όχι τώρα, πότε;

Η όποια προσπάθεια που ενδεχομένως καταβάλλεται αποσπασματικά και μεμονωμένα, για αξιοκρατία, για αποκατάσταση της έννοιας του δικαίου και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων, όσο φιλότιμη και αν είναι και με όσο κόπο και αν γίνεται, δυστυχώς δεν αρκεί για να διασφαλίσει τη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ σε κοινωφελή βάση. Οι όποιες κατευθύνσεις και τα όποια σχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο Δημόσιο management με γνώμονα αυτό που λέμε χρηστή διοίκηση, δεν μπορούν να υλοποιηθούν όσο η νέα Διοίκηση εξακολουθεί να στηρίζεται στους ιερείς και τις ιέρειες που διαμόρφωναν τη διαπλοκή και που εξακολουθούν να εισηγούνται τα ίδια και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σαν να μην έχουν καταλάβει ότι ίσως κάτι άλλαξε σε αυτόν τον τόπο.

Δεν βοηθάει επίσης η έλλειψη καταλογισμού ευθυνών σε όσους προσπάθησαν να παγιδεύσουν τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ στην ανάθεση των υπηρεσιών αποστολής λογαριασμών και επικοινωνιακών μηνυμάτων σε ιδιωτική εταιρεία και όχι στα ΕΛΤΑ.

Το πρόσφατο » δωράκι» δύο πολυτελέστατων suv σε συμβούλους της Διοίκησης χωρίς αρμοδιότητες και ουσιαστικό αντικείμενο, όχι μόνο χρηστή διοίκηση δεν είναι αλλά αντιθέτως προκαλεί το αίσθημα του δικαίου μεταξύ των συναδέλφων, πολύ δε περισσότερο που οι Κύριοι αυτοί, με αποφάσεις τους στραγγάλισαν οικονομικά την εταιρεία απαξιώνοντας, εξωθώντας παράλληλα στο περιθώριο όσους τόλμησαν να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια τους.

Δεν βοηθάει η αποφυγή απάντησης από τη Διοίκηση σε στοχευμένα δημοσιεύματα που υπονοούν επιλεκτικές σχέσεις της Διοίκησης με εργολάβους ομοτράπεζους προηγούμενων διοικήσεων της ΕΥΔΑΠ και εναγκαλισμό της με τα διαχρονικής αξίας, επίλεκτα λόγω «εμπειρίας» στην εκτέλεση Δημοσίων Έργων και ως εκ τούτου γαντζωμένα στις θέσεις τους στελέχη.

Δεν βοηθάει η σιωπή της Διοίκησης σε επαναλαμβανόμενα απολύτως συκοφαντικά δημοσιεύματα για γιγάντωση των οφειλών των ΟΤΑ προς την ΕΥΔΑΠ, όταν η αλήθεια αποδίδεται με δύο μόνο αριθμούς και μία αφαίρεση και όταν η στόχευση αυτών των δημοσιευμάτων δεν είναι άλλη από αυτό που λέγεται «αριστερά» και πώς αυτή η «αριστερά» μπορεί να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον χωρίς ρουσφέτια και επιλεκτική μεταχείριση ημετέρων και υμετέρων.

Δεν βοηθάει η σιγή ιχθύος της Διοίκησης σε ακόμη πιο ύποπτα δημοσιεύματα περί των αρμοδιοτήτων του Προέδρου του ΔΣ και της εγκυρότητας αποφάσεων που έχουν ληφθεί βάσει αυτών των αρμοδιοτήτων, όταν αυτές οι αποφάσεις έχουν θίξει με απολύτως μετρήσιμο τρόπο (κάποια λίγα εκατομμύρια ευρώ έτσι για αρχή) ορισμένα πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα … και αυτό δεν μπορεί παρά, να πρέπει να είναι «παράνομο» λόγω «παράνομης» κατανομής αρμοδιοτήτων … όπως υποστηρίζει άλλωστε (όλως τυχαίως ;)και ο εκλεγμένος μέσω της ΔΑΚΕ ως «εκπρόσωπος των εργαζομένων» στο ΔΣ .

Δεν βοηθούν ταξιδάκια πολυμελή και πολυήμερα στελεχών για την απόκτηση εμπειριών όταν μετά από τα τόσα άλλα που προηγήθηκαν, είναι οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που τα εισηγούνται αυτά τα ταξιδάκια και που καθυστερούν συστηματικά (ή αδυνατούν πραγματικά ;)να υλοποιήσουν το όποιο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, έστω κάνοντας «μετάφραση» αυτού του επενδυτικού προγράμματος που ακριβοπληρώθηκε για να εκπονηθεί από τρίτους με εισήγηση προφανώς αυτών των ιδίων υπηρεσιακών παραγόντων που χάθηκαν τώρα στη μετάφρασή του.

Και πολύ δε περισσότερο δεν βοηθάει τους εργαζόμενους και την εταιρεία, το να εμφανίζεται η Διοίκηση σαν dealer Γυμναστηρίων που θα χρεώνονται στη υγειονομική υπηρεσία της εταιρείας ως παροχή προς τους εργαζόμενους, τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση για χιλιάδες συνανθρώπους μας , ή πασχίζει για τη λειτουργία σχολείων και νοσοκομείων.

Σίγουρα δεν εννοούσε αυτό ο Πρωθυπουργός, όταν μιλούσε για παράλληλο πρόγραμμα ανακούφισης της κοινωνίας.

 

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετη με το μοντέλο της εσωστρεφούς και συγκεντρωτικής Δημόσιας επιχείρησης νερού που επικρατεί μέχρι σήμερα, γεμάτο παθογένειες που τελικά εξυπηρετεί τα διάφορα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται την ΕΥΔΑΠ.

Πιστεύει ότι το υπάρχον επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΔΑΠ με τις απαραίτητες στοχευμένες προσλήψεις μπορεί να συμβάλλει στη Δημιουργία μιας νέας Δημόσιας Επιχείρησης με μεγάλη κοινωνική προστιθέμενη αξία.

Θα συμβάλλει σε κάθε προσπάθεια της Διοίκησης σε αυτή τη κατεύθυνση.

Η αναβλητικότητα και οι καθυστερήσεις θολώνουν το μήνυμα του ελληνικού λαού για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό, απογοητεύοντας όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το όραμα για μια νέα ΕΥΔΑΠ είναι εφικτό.

 

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ

 

 

 

 

Advertisements

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 1.840 ακόμα followers

Πρόσφατα σχόλια

Αλέξανδρος στο Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στο Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στο Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…
Διαχειριστής στο Απαιτείται δικαιοσύνη

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 97,085 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: