Διαβάζετε το άρθρο...
Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 22/7)


21:43 | 22.07.2016

Στο επίκεντρο των δελτίων οι εξελίξεις στην Τουρκία, η ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου

Τα κανάλια, αναφερόμενα στη χθεσινή ψηφοφορία για την απλή αναλογική, έκανα λόγο για ήττα της κυβέρνησης…

Πολιτική ήττα;

Μια απάντηση στις κριτικές στο editorial του left.gr: Σε μια Βουλή στην οποία η κυβερνητική πλειοψηφία στηρίζεται σε 2 κόμματα και αριθμεί 153 βουλευτές, είναι μάλλον ανυπόστατο να ισχυρίζεται κάποιος πως αυτή έχασε όταν το νομοσχέδιο υποστηρίχτηκε από 3 κοινοβουλευτικές ομάδες επί της αρχής, το άρθρο για την ψήφο στα 17 έλαβε 180 ψήφους και το άρθρο για την κατάργηση του μπόνους 179.

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν… βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά…

Ο Σταύρος Ψυχάρης κλήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική στις 3 Αυγούστου

Κλήση για να καταθέσει στις 3 Αυγούστου, έλαβε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τον τραπεζικό δανεισμό πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης. (αναλυτικά)

Ισχυρό κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στην Πολιτεία, την κοινωνία και τους φορείς της αγοράς φαρμάκου

Τα σχέδιά του για μία νέα εθνική φαρμακευτική πολιτική, ένα ισχυρό κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στην Πολιτεία, την κοινωνία και τους φορείς της αγοράς φαρμάκου, που θα καλύπτει τις αυξανόμενες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού, θα σέβεται τα δικαιώματα των ασθενών, θα ενισχύει την κοινωνική προστασία των αδύναμων και θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον, παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρ. Ξανθός, στη συνάντηση των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου για το φάρμακο, που διεξάγεται στην Αθήνα. (αναλυτικά)

Eπιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου

Την πεποίθηση ότι οι απαραίτητες εργασιακές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στην επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, με ιδιαίτερη έμφαση στηνενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εκφράζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Εργασίας προς τη Διεθνή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στο οποίο απεικονίζονται οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις και η κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας. (αναλυτικά)

Η παραχώρηση των 32 στρεμμάτων του δημοσίου στο Δήμο του Αγίου Δημητρίου, την οποία επισφράγισε ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του, ολοκληρώνει μια πορεία που ξεκίνησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη δεκαετία του ’80.

Με την απόδοση των υπόλοιπων 32 στρεμμάτων της έκτασης του Ασυρμάτου στο Δήμο του Αγίου Δημητρίου, ολοκληρώνεται η προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης να αποκτήσει τον έλεγχο ενός σπάνιου για την περιοχή ελεύθερου χώρου για την βελτίωση των συνθηκών ζωής στον Αγιο Δημήτριο. (αναλυτικά)

Γ. Κατρούγκαλος: Την ερχόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση αντισταθμιστικών μέτρων για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

«Την ερχόμενη εβδομάδα, γι’ αυτούς που έχασαν τώρα το ΕΚΑΣ και δεν μπορούμε να τους ζητήσουμε να περιμένουν μέχρι το τέλος του 2018, οπότε με τον επανυπολογισμό θα δουν και αυτοί αυξήσεις στις συντάξεις τους, πρόκειται να ανακοινώσουμε μέτρα, τα οποία θα ανακουφίσουν σε έναν βαθμό τις απώλειες εισοδήματος που είχαν», ανέφερε ο υπουργός στην εκπομπή «Δύο στις 12», σημειώνοντας ότι το ΕΚΑΣ δεν ήταν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και ότι «δυστυχώς ήταν από τα πράγματα που δεν μπορέσαμε να υπερασπίσουμε τον Ιούλιο (σ.σ. του 2015) και την κατάργηση του ΕΚΑΣ την ψήφισε και η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που τώρα δημαγωγούν». (αναλυτικά)
Στα 2,7 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, στο α’ εξάμηνο

Το πρωτογενές πλέονασμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, αυξήθηκε στα 2,7 δισ. ευρώ από 1,3 δισ. ευρώ πέρυσι. (αναλυτικά)

Λόγω προσφυγικού: Έκτακτη χρηματοδότηση 82,6 εκατ. ευρώ στα υπουργεία Υγείας και Άμυνας

Τη χορήγηση στην Ελλάδα επιπλέον έκτακτης χρηματοδότησης 82,6 εκατ. στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF), ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. (αναλυτικά)

Δίνεται το επίδομα σίτισης: Ενεργοποιείται το Σάββατο 23/7 η Κάρτα Αλληλεγγύης για 13η φορά

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίδεται μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα το εισόδημα που έχουν δηλώσει. (αναλυτικά)

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – ΟΚΑΝΑ: Κοινή αντιμετώπιση του μείζονος κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών

Σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Ιουλίου 2016, συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αντιπροσωπεία του ΟΚΑΝΑ. (αναλυτικά)

Περιφέρεια Αττικής: Διάθεση εξοπλισμού σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε φυλακές

Πρόκειται για 570 στρώματα και 120 παπλώματα, προερχόμενα από κρουαζιερόπλοια τα οποία με τα 400 στρώματα που διατέθηκαν πρόσφατα ανεβάζουν τον αριθμό τους στα 970. (αναλυτικά)

Θερινή Ακαδημία για τους πρόσφυγες: «Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη»

Τη διεξαγωγή, για πρώτη φορά φέτος, της θερινής Ακαδημίας «Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη» ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Μπορούν να συμμετάσχουν νέοι πρόσφυγες ηλικίας 18-30 που διαμένουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Αττικής, οι οποίοι ήταν φοιτητές στη χώρα τους ή επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, και β) φοιτητές που σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια που θα επιθυμούν να συμμετέχουν ως ομότιμοι φοιτητές μπορούν να κάνουν αίτηση για τη θερινή ακαδημία. (αναλυτικά)

Αρχική

 

 

Advertisements

Συζήτηση

One thought on “Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 22/7)

  1. Reblogged στις ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΚΟ.

    Posted by Διαχειριστής | 22/07/2016, 22:33

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 1.644 ακόμα followers

Πρόσφατα σχόλια

Αλέξανδρος στο Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στο Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στο Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…
Διαχειριστής στο Απαιτείται δικαιοσύνη

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 96,078 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: