Διαβάζετε το άρθρο...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κινητοποιήσεις, Οικονομία, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

TTIP CETA ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο: «CETA και ΤΤΙΡ: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος»


Την πρώτη δημόσια εκδήλωσή της με θέμα «CETA και ΤΤΙΡ: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» διοργανώνει η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στην αίθουσα Α1G2 και ώρα 18:30 – 21:00 (τοπική – 19:30 – 22:00 ώρα Ελλάδας)  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

02 09 2016 16:47:36Η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) στο Ευρωκοινοβούλιο, που αποτελείται από Ευρωβουλευτές τριών πολιτικών ομάδων (της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων), διοργανώνει την πρώτη δημόσια εκδήλωσή της με θέμα «CETA και ΤΤΙΡ: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στην αίθουσα Α1G2 και ώρα 18:30 – 21:00 (τοπική – 19:30 – 22:00 ώρα Ελλάδας)  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, και θα φιλοξενήσει ακαδημαϊκούς, πολιτικές προσωπικότητες και ακτιβιστές από την Ευρώπη προκειμένου να ξεκινήσει η διερεύνηση της εμπορικής συμφωνίας CETA ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά.

Οι πολίτες ανησυχούν δικαιολογημένα για τις συμφωνίες εμπορίου και επενδύσεων ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ (ΤΤΙΡ) και ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά (CETA). Οι συμφωνίες αυτές υπονομεύουν ριζικά τη δημοκρατία μας και είναι αντίθετες με τις δεσμεύσεις μας για το κλίμα και το περιβάλλον. Τα οικονομικά οφέλη – ανάπτυξη και απασχόληση – που ισχυρίζονται ότι επιφέρουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η εναρμόνιση των κανονισμών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα προκαλέσει μια βρώμικη κούρσα προς τα κάτω, κυρίως εκ μέρους των μεγάλων επιχειρήσεων. Ενώ η ΤΤΙΡ είναι πιθανό να μην τεθεί σε εφαρμογή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές κυβερνήσεις εμφανίζονται έτοιμες να πιέσουν για την προσωρινή εφαρμογή της CETA χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των εθνικών κοινοβουλίων.

Είναι προφανές ότι με την τακτική της προσωρινής εφαρμογής γίνεται προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων, που θα είναι μετά δυσκολότερο να ανατραπούν.

Στον Καναδά έχουν εγκατασταθεί ή μπορούν να δημιουργήσουν υποκαταστήματα-σφραγίδες, αμερικανικές εταιρείες που μπορούν έτσι να εισβάλλουν στην Ευρώπη χωρίς να περιμένουν να συμφωνηθεί η TTIP. Επιπλέον, αν η CETA τελικώς εγκριθεί, δεν θα υπάρχει επιχείρημα για την μη έγκριση της ΤΤΙΡ, που περιέχει παρόμοιες διατάξεις. Για τους 2 παραπάνω λόγους, η CETA είναι στη πραγματικότητα ο Δούρειος Ίππος για την άλωση της Ευρώπης και την νίκη των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που υποστηρίζουν αυτές τις συμφωνίες-οδοστρωτήρες.

Η εκστρατεία Unravelling CETA (Διερευνώντας τη συμφωνία CETA) ** είναι μια νέα ευρωπαϊκή εκστρατεία που διοργανώνεται από προοδευτικούς ευρωβουλευτές τριών πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων), μεταξύ των οποίων μετέχουν και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης – ο οποίος είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής – και Στέλιος Κούλογλου, που είναι μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης (ως Αντιπρόεδρος) Μεταφορών-Τουρισμού & Διεθνούς Εμπορίου (ΙΝΤΑ) και θα είναι και συντονιστής του πρώτου πάνελ.

Το πρωί της Τρίτης (6/9) στις 09:30 τοπική (10:30 Ελλάδας) θα προηγηθεί Συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Progressive Caucus με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη.***

Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να ανοίξει η συζήτηση σχετικά με τις μυστικές διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες αυτές, καθώς και να ενημερώσει τους ευρωπαίους πολίτες.

Η δημοκρατία, το κοινό καλό και το δίκαιο εμπόριο απειλούνται προς όφελος των πολυεθνικών: το μοντέλο της κοινωνίας μας τίθεται υπό αμφισβήτηση. Ο Pascal Lamy (πρώην γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου), ο Jeronim Capaldo, (ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Tufts), η Penny Clarke (Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών) και η Cécile Toubeau (Διευθύντρια Καλύτερου Εμπορίου και Ρύθμισης της ΜΚΟ Energy and Transport) θα είναι οι προσκεκλημένοι ομιλητές μας στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η συζήτηση θα εστιάσει σε δύο ερωτήματα:
-Ποιες είναι οι μελλοντικές προκλήσεις για τη νέα γενιά των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου;
-Τί προβλέπει η συμφωνία CETA;

Δείτε την εκδήλωση ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο: http://bit.ly/2bEjXLw

*Το κείμενο της διακήρυξης της Προοδευτικής Ομάδας

Η «Προοδευτική ομάδα» είναι ένας χώρος διαλόγου που θα βασίζεται στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στην ανοιχτή συζήτηση. Στοχεύει στην ανάλυση των διαφορών και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έχει ιδρυθεί από προοδευτικούς ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες και είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη της κοινότητας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που στηρίζουν τις αρχές της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αειφορίας.

«Σήμερα, η Ευρώπη δεν πληροί τους βασικούς στόχους του εκδημοκρατισμού, της κοινωνικής και οικολογικής προόδου. Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πολιτικές που ακολουθούν τα κράτη μέλη της έχουν μετατραπεί ως επί το πλείστον σε εργαλείο μιας άγριας και επιθετικής παγκοσμιοποίησης που χαρακτηρίζεται από μια ουσιαστική έλλειψη δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών και των λαών της.
Στόχος της «Προοδευτικής ομάδας» είναι να ενισχύσει τις προοδευτικές φωνές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμείς, τα προοδευτικά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που προερχόμαστε από διαφορετικές χώρες με διαφορετικά πολιτικά υπόβαθρα, είμαστε πεπεισμένοι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η νεοφιλελεύθερη, μη βιώσιμη και άδικη Ευρώπη, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, και να δημιουργήσουμε ένα νέο ευρωπαϊκό εγχείρημα που να βασίζεται στην αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την οικολογία.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ωστόσο, είναι περισσότερο από απαραίτητο, να μιλήσουμε, να δούμε τις διαφωνίες μας και τα σημεία στα οποία συγκλίνουμε, προκειμένου να δράσουμε καλύτερα συλλογικά. Σε αυτό το πνεύμα, δύο εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν: η συζήτηση μεταξύ των μελών διαφορετικών πολιτικών ομάδων ώστε να καταλάβουμε τι μας ενώνει και τι μας διαφοροποιεί και η παρέμβαση στο δημόσιο χώρο, όταν οι κοινωνικές και δημοκρατικές αρχές και η περιβαλλοντική δικαιοσύνη απειλούνται στην Ευρώπη».

**Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα συνημμένα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκστρατείας Unraveling CETA http://www.unravellingceta.eu/
και τη σελίδα της  στο Facebook:
https://www.facebook.com/unravellingCETA/?fref=ts
***Αίθουσα Ευρωκοινοβουλίου Βρυξέλλες ANNA POLITKOVSKAYA  – PHS 0A50.  Link ζωντανής μετάδοσης συνέντευξης τύπου:  http://www.europarl.europa.eu/ep-live/el/other-events/video?event=20160906-0930-SPECIAL-UNKN

Συζήτηση

Μια σκέψη σχετικά μέ το “TTIP CETA ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο: «CETA και ΤΤΙΡ: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος»

  1. Reblogged στις ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΚΟ.

    Posted by Διαχειριστής | 03/09/2016, 22:43

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 3.216 ακόμα followers

ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρόσφατα σχόλια

Devil στη Εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μ…
Αλέξανδρος στη Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στη Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στη Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 103.213 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Αρέσει σε %d bloggers: