Διαβάζετε το άρθρο...
Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 6/9)


21:33 | 06.09.2016

Στο επίκεντρο και σήμερα οι τηλεοπτικές άδειες, τα επεισόδια στην κλήρωση της Β΄ Εθνικής, η παραπομπή Μαρινάκη για υπόθεση στημένων παιχνιδιών, η σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ, η δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ…

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν… βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά…

 

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μας εκπλήσσει η εμπλοκή στελεχών της ΝΔ στο σκάνδαλο των Γρεβενών – Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης

Τι αναφέρει η Κουμουνδούρου για την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται εξέχοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Τιμολέων Κοψαχείλης, ο οποίος τότε κατείχε τη θέση του προέδρου της ΒΕΠΕ Γρεβενών και ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο οποίος ήταν ο Νομάρχης Γρεβενών κατά την επίμαχη περίοδο. (αναλυτικά)

 

Ανάπτυξη 0,2% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το β’ τρίμηνο σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2016

Ανάπτυξη 0,2% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το προηγούμενο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. (αναλυτικά)

 

Νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας: Την ερχόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για 6.328 θέσεις σε 34 δήμους

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη για 6.328 θέσεις, 8μηνης απασχόλησης, σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. (αναλυτικά)

 

«Προοδευτική Συμμαχία»: Η ΤΤΙΡ και η CETA υπονομεύουν ριζικά τη δημοκρατία μας

Την ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου συνεννόησης των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων που κινούνται στο χώρο της Αριστεράς υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες, με αφορμή τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η ευρωκοινοβουλευτική πολιτική κίνηση «Προοδευτική Συμμαχία» (Progressive Caucus) η οποία αποτελείται από ευρωβουλευτές τριών πολιτικών ομάδων (των Σοσιαλιστών, της Ευρωπαϊκης Αριστεράς και των Πρασίνων). (αναλυτικά)

 

Περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ από εγχώριες τραπεζικές πηγές, πρόκειται για ρευστό που ήταν κυρίως εντός Ελλάδας, ή, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, «ήταν λεφτά που βρίσκονταν στο στρώμα». (αναλυτικά)

 

Γ. Σταθάκης: Μηχανισμός προσφυγής για επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια – Τρεις δικλίδες ασφαλείας και από τα fund

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση για την δημιουργία μηχανισμού που θα εξετάζει επιχειρηματικά «κόκκινα δάνεια» σε περιπτώσεις οφειλών προς τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς, ενώ είναι ήδη σε ισχύ σειρά δικλίδων ασφαλείας για δανειολήπτες, τόσο από τράπεζες όσο και από fund, είπε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης Στο Κόκκινο και τη Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη. (αναλυτικά)

 

ΟΑΕΕ: Χορήγηση βεβαιώσεων απαλλαγής από φαρμακευτική δαπάνη για συνταξιούχους που απώλεσαν οριστικά το ΕΚΑΣ

Ξεκίνησε η χορήγηση βεβαιώσεων πλήρους απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για τους συνταξιούχους που οριστικά απώλεσαν το ΕΚΑΣ την 1/7/2016, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). (αναλυτικά)

 

Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Σε 23 ειδικότητες που έχουν ζήτηση από τις επιχειρήσεις θα εκπαιδευτούν το 2017 συνολικά 1.738 σπουδαστές σε ΙΕΚ του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις για τις σχολές υποβάλλονται από αύριο, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με σύστημα μορίων. (αναλυτικά)

 

Σε 3.750 προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας

Στην πρόσληψη περίπου 3750 αναπληρωτών στις ειδικότητες των δασκάλων και νηπιαγωγών θα προχωρήσει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων . Από τις 3.750 προσλήψεις περίπου 2400 θα αφορούν τους δασκάλους και 1350 τους νηπιαγωγούς. (αναλυτικά)

 

Ανδρ. Νεφελούδης: Ονόματα και διευθύνσεις στη ΔΕΘ για τα δόλια λουκέτα σε επιχειρήσεις

Αποκαλύψεις με στοιχεία για συγκεκριμένες περιπτώσεις λουκέτων σε επιχειρήσεις που έχουν «ποινικό χαρακτήρα» προανήγγειλε ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρ.Νεφελούδης μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο με τον Στ.Σχινά. Διερευνητέο το τι έγινε στη Spider που καταρρέει ενώ είναι μονοπώλιο, αναζητείται τρόπος να πληρωθούν τα οφειλόμενα οι εργαζόμενοι στο Mega, προχωρά η διαδικασία διάσωσης του Μαρινόπουλου, με πληρωμή των εργαζόμενων και νέα συλλογική σύμβαση. (αναλυτικά)

 

Υπ. Παιδείας: Ανοίγουν 7.000 βιβλιοθήκες

Τη λειτουργία 7.000 περίπου σχολικών βιβλιοθηκών ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης τη Δευτέρα, κατά τον χαιρετισμό του στην πρώτη μέρα της έκθεσης βιβλίου στο Ζάππειο. (αναλυτικά)

 

«Μετά από 18 χρόνια 48 καθαρίστριες στο ΨΝΘ με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης»

Αλλαγή στο καθεστώς εργασίας για 48 καθαρίστριες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ συντελέσθηκε στις 17 Αυγούστου. (αναλυτικά)

 

ΟΑΕΕ: Παράταση συνταξιοδοτικών παροχών λόγω αναπηρίας έως την 31/12/2016

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΑΕΕ

Παράταση συνταξιοδοτικών παροχών με αιτία την αναπηρία για έξι (6) μήνες μετά τη λήξη τους, εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων αποφάσισε ο ΟΑΕΕ. (αναλυτικά)

 

Συνεργασία υπ. Παιδείας και ΜΚΟ για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων

Οι Διεθνείς Οργανισμοί και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της μη τυπικής εκπαίδευσης σε ώρες και μέρες που δεν θα συμπίπτουν με το ωρολόγιο πρόγραμμα των νηπιαγωγείων και των τάξεων υποδοχής των παιδιών – Αναλυτικά οι όροι συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας. (αναλυτικά)

 

Κατηγορηματικός ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό το 2020, ο Γ. Μυλόπουλος

«Και τώρα θα μού πείτε «κι άλλοι υποσχέθηκαν ότι το μετρό θα γίνει επιτέλους. Γιατί να σε πιστέψουμε; Η απάντηση είναι ότι θα γίνει, γιατί τώρα λύθηκαν τα προβλήματα» (αναλυτικά)

 

Ενίσχυση ερευνητών/ερευνητριών από το ελληνικό Δημόσιο για να εκπονήσουν μεταδιδακτορική έρευνα

Αποτέλεσμα εικόνας για μεταδιδακτορική έρευνα

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και ανάδοχο το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, εξασφάλισαν κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο για την ενίσχυση, με τη μορφή υποτροφίας, μεταδιδακτορικών ερευνητών/τριών. Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό δημόσιο προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους/ες ερευνητές/τριες να εκπονήσουν μεταδιδακτορική έρευνα. (αναλυτικά)

Τα κανάλια όχι μόνο δεν βλέπουν, αλλά και δεν θυμούνται

Άλλα έλεγαν… Μέγιστη η υποκρισία της Ν.Δ. και του Ποταμιού για τους εργαζόμενους στα κανάλια

Τα κροκοδείλια δάκρυα από Ν.Δ. και Ποτάμι δεν μπορούν να θολώσουν την πραγματικότητα. Τα δύο κόμματα διά των εκπροσώπων τους, στις 24 Οκτωβρίου 2015, στην κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών στη Βουλή, άλλα έλεγαν, χωρίς να δείχνουν τη δέουσα ευαισθησία για το μέλλον των εργαζομένων, δεδομένου ότι το κύριο μέλημά τους ήταν τα συμφέροντα των καναλαρχών. (αναλυτικά)

Αρχική

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Προστεθείτε στους 3.216 εγγεγραμμένους.

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 106.741 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες