Διαβάζετε το άρθρο...
ΕΥΔΑΠ, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

Δ. Στούμπος: Η Αυγή στηρίζεται στους εργαζόμενους και τους αναγνώστες της. Ελάχιστες είναι οι κρατικές διαφημίσεις. Δεν έχουμε πάρει ούτε από ΕΥΔΑΠ, ούτε από ΔΕΗ.


21:10 | 07.09.2016

πηγή: Αυγή

Ο Δ. Στούμπος υπογράμμισε ότι η Αυγή είναι πολυμετοχική εφημερίδα μη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει ως βασικό μέτοχο τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό περίπου 40%, όπως προέκυψε ύστερα από εννέα αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου

Η Αυγή στηρίζεται στους 2.500 μετόχους, τους αναγνώστες και τους εργαζόμενούς της, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Αυγής Α.Ε. Δημήτρης Στούμπος καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.

Ο Δ. Στούμπος υπογράμμισε ότι η Αυγή είναι πολυμετοχική εφημερίδα μη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει ως βασικό μέτοχο τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό περίπου 40%, όπως προέκυψε ύστερα από εννέα αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

«Όλες οι αυξήσεις γινόντουσαν με δημόσια πρόσκληση και εγγραφή. Εμείς συνήθως δημοσιεύαμε στην Ναυτεμπορική και την Ημερησία. Οι διαδικασίες έχουν ελεγχθεί όλες», είπε και τόνισε ότι «υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα ότι κανείς μέτοχος εκτός Αυγής δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει το 3%». Συνολικά σήμερα οι 2.500 μικρομέτοχοι έχουν συνολικά περισσότερο από το 50%.

Αναφερόμενος στην κυπριακή εταιρεία που συμμετέχει με 2,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής, ο Δ. Στούμπος είπε ότι λέγεται ATLAS, «έχει έδρα στη Λευκωσία, έχει διεύθυνση και τηλέφωνο». «Offshore από την Κύπρο δεν υφίσταται. Συνεχίστε το ψάξιμο», είπε χαρακτηριστικά. Για την συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του 2014 «έκανε κατάθεση σε τράπεζα στην Εθνική ή την Alpha Bank. Σε εκείνη την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είχαμε συγκεντρώσει περίπου 1 εκατ. και είχε δώσει 100.000 ευρώ. Συνολικά έχει 2,5% ως μέτοχος».

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ισχυρίσθηκε ότι οι μετοχές πρέπει να είναι ονομαστικές. «Ο νόμος του 2005 αναφέρεται σε εκδοτικές επιχειρήσεις που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις. Υπάρχει νομολογία ότι άλλο είναι οι διαφημίσεις και οι δημοσιεύσεις και άλλο οι δημόσιες συμβάσεις», απάντησε ο Δ. Στούμπος.

«Δεν γνωρίζετε την προέλευση των χρημάτων, αν είναι μαύρα ή φορολογημένα», ισχυρίσθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης. «Είναι συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα, δεν είναι φαντομάδες. Ισχυρός μέτοχος είναι ένας, ο ΣΥΡΙΖΑ», του απάντησε ο Δ. Στούμπος.

Η ΝΔ διαπιστώνοντας ότι αποτυγχάνει η δημιουργία εντυπώσεων για την δήθεν offshore προσπάθησε να δείξει ότι υπάρχει πρόβλημα στο δάνειο της Αυγής, το οποίο όμως αποπληρώνεται κανονικά με δόση 15.000 ευρώ κάθε μήνα. Ο Δ. Στούμπος είπε ότι «το μόνο δάνειο που υφίσταται και είναι σε διαρκή εξυπηρέτηση είναι από την Εθνική το 2009 επί κυβέρνησης Καραμανλή, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Δημήτρη Βίτσα. Από το συνολικό δάνειο των 1.200.000 ευρώ, που στη συνέχεια έγινε 1.500.000 ευρώ μένουν 930.000 ευρώ».

Ως εγγύηση δόθηκαν τα έσοδα από τις πωλήσεις της εφημερίδας και επιστολή του βασικού μετόχου. Ο Κ. Τζαβάρας ισχυρίσθηκε ότι «αυτό λέγεται ως δήλωση πατρωνίας (letter of comfort). Την κάνει μία μητρική εταιρεία για να επηρεάσει την τράπεζα να δώσει δάνειο σε μία θυγατρική της. Αν δεν υπήρχε ο επηρεασμός η Αυγή δεν θα έπαιρνε δάνειο». «Η χρηματοδότηση της Αυγής δεν προβλέπεται και παραβιάζει τη νομοθεσία», ισχυρίσθηκε, αλλά ο Δ. Στούμπος του απάντησε ότι «είναι αποδεκτό και νόμιμο. Δεν έγινε για να παραβιάσει την λειτουργία μίας εταιρείας, αλλά για να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας».

Όσον αφορά τις διαφημίσεις ο Δ. Στούμπος υπενθύμισε ότι η Αυγή είχε το 25% της αγοράς των ισολογισμών και μόλις σταμάτησε η δημοσίευσή τους στράφηκε στις διαφημίσεις. «Είχαμε 250.000 και ανέβηκε το 2015 στο 1 εκατ. ευρώ», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι «ελάχιστες είναι οι κρατικές διαφημίσεις. Δεν έχουμε πάρει ούτε από ΕΥΔΑΠ, ούτε από ΔΕΗ».

Ο Κ. Τζαβάρας είπε ότι δύο υπουργοί, ο Φίλης και ο Σκουρλέτης, είναι μέτοχοι της Αυγής. Έδωσαν τις μετοχές τους, τον διέψευσε ο Δ. Στούμπος.

Αρχική

 

 

 

Συζήτηση

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δ. Στούμπος: Η Αυγή στηρίζεται στους εργαζόμενους και τους αναγνώστες της. Ελάχιστες είναι οι κρατικές διαφημίσεις. Δεν έχουμε πάρει ούτε από ΕΥΔΑΠ, ούτε από ΔΕΗ.

  1. Reblogged στις ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΚΟ.

    Posted by Διαχειριστής | 07/09/2016, 23:35

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 2.483 ακόμα followers

Πρόσφατα σχόλια

Devil στη Εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μ…
Αλέξανδρος στη Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στη Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στη Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 101.846 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Αρέσει σε %d bloggers: