Διαβάζετε το άρθρο...
Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΥΔΑΠ: Προχωράμε μαζί με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια


Featured Image -- 8123

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

18/2/17

Δύο χρόνια έχουν περάσει μετά τη νίκη στις εκλογές του Γενάρη ’15 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τη χώρα καταχρεωμένη και την κοινωνία σε κατάρρευση δέσμια σε λεόντειες συμφωνίες των προηγούμενων κυβερνήσεων του δικομματισμού που με τις πολιτικές τους μας οδήγησαν στο γκρεμό και στη συνέχεια μας καταδίκασαν σε καθεστώς σκληρής επιτροπείας από την τρόικα και τους δανειστές. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μαζί με τα δεκανίκια τους (ΜΜΕ, ΓΣΕΕ, ΣΕΒ) στραγγάλισαν τη χώρα ποντάροντας στην αριστερή παρένθεση. Ο λαός όμως με τις εκλογές του καλοκαιριού του ‘15 έδωσε εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει μια συμφωνία ιδεολογικά αντίθετη στις αρχές του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν διεκδίκησε την ιδιοκτησία της αλλά καταβάλει κάθε προσπάθεια συνεχώς να υπερασπιστεί το λαό και να εφαρμόσει πολιτικές για την ανακούφιση της κοινωνίας και να αποτρέψει την περαιτέρω φτωχοποίηση της.

Η υλοποίηση των δεσμεύσεων για το ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την αντίστοιχη δέσμευση της άλλης πλευράς για ελάφρυνση του χρέους και το τέλος της επιτροπείας το 2018. Το πολιτικό πλαίσιο διαμορφώνεται επίσης με μέτρα προς όφελος των ασθενέστερων και ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους, αναμόρφωση του εργασιακού πλαισίου για προστασία των εργαζομένων και της εργασίας. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το εκρίζωμα παθογενειών όπως της κομματοκρατίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς. Τέλος δημιουργία συμμαχιών και ρηγμάτων ενάντια στο πανευρωπαϊκό μπλοκ της λιτότητας και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής μάστιγας.

Παρόλο που υπάρχουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς και η χώρα έχει σταθεροποιηθεί (ίσως όχι στο βαθμό που προσδοκούσαμε) με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης περνάμε στην επόμενη φάση της ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της οικοδόμησης της νέας εποχής μετά τα μνημόνια.

Αυτό είναι και το πιο κρίσιμο σημείο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να διαμορφώσει το μέλλον της νέας ελεύθερης χώρας.

Το παλιό καθεστώς που εκπροσωπείται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο τι ορέγεται. Θέλει μια χώρα που όλα να έχουν ιδιωτικοποιηθεί και όλα να λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος των λίγων ιδιοκτητών. Θέλει εργαζόμενους πενιχρά αμειβόμενους και αναλώσιμους σε δουλειές επισφαλείς και περιστασιακές για ψίχουλα. Το πρότυπο τους εκπροσωπείται από εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα εργολαβικούς και μισθωμένους. Τα κοινωνικά αγαθά δεν υφίστανται στο σχέδιο τους (υγεία, παιδεία, νερό, ρεύμα κλπ) και η πρόσβαση σε αυτά εξασφαλίζεται μόνο σε αυτούς που μπορούν να τα αγοράσουν.

Γι’ αυτό και οι ΔΕΚΟ βρίσκονται στην αιχμή της αντιπαράθεσης με όλες τις εκφάνσεις του νεοφιλελευθερισμού, καθώς με την ένταξη τους στο Υπερταμείο (ως εγγύηση για την πληρωμή του χρέους) αυτοί ορέγονται την εκποίηση τους σε ιδιώτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την αξιοποίηση τους και το

δημόσιο χαρακτήρα όλων των αγαθών που διαχειρίζονται με κριτήριο το κοινωνικό όφελος και όχι αποκλειστικά το κέρδος. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στην εξουσία να αποτρέψει τις ιδιωτικοποιήσεις οι ΔΕΚΟ τώρα δεν θα υπήρχαν. Όμως, όπως διατρανώνει η ΝΔ θα περάσουν άμεσα σε χέρια ιδιώτη αν ο Μητσοτάκης έρθει ποτέ στην εξουσία.

Ειδικά η ΕΥΔΑΠ που διαχειρίζεται ένα ιδιαίτερο αγαθό για την δημόσια υγεία και επιβίωση και ακόμα βασανίζεται από εγκληματικές πρακτικές διαχείρισης των προηγούμενων. Με στόχο την ανατροπή του διαμορφωμένου από το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (και τα τσιράκια τους ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) διαβρωμένου σκηνικού αναμετράται καθημερινά η Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ της ΕΥΔΑΠ. Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Ένα μεγάλο βήμα έγινε τώρα από την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ μαζί με τα υπηρεσιακά στελέχη που διεκπεραίωσαν την προσπάθεια και κατάφεραν να εντάξουν την ΕΥΔΑΠ στην Aqua Publica Europea (APE) μη κερδοσκοπική συμμαχία αποκλειστικά δημόσιων και δημοτικών παρόχων ύδρευσης και αποχέτευσης από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και γενικά από όλη την Ευρώπη, όταν η πρακτική των προηγούμενων διοικήσεων ήταν να καλούν (επί πληρωμή) συμβούλους από τη Veolia και τη Suez και άλλες πολυεθνικές εταιρείες εκμετάλλευσης του κύκλου του νερού.

Ανοίγονται λοιπόν νέοι ορίζοντες για τη Δημόσια ΕΥΔΑΠ μέσω αυτής της συμφωνίας για συνεργασίες χωρίς κόστος με αντίστοιχους δημόσιους παρόχους της Ευρώπης ώστε να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαικό δίκτυο επιχειρήσεων, λαών και κοινωνιών που θα επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη τη δημόσια διαχείριση του νερού. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να έχει και έχει μια διοίκηση που πιστεύει στις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα διοίκηση υπερασπιζόμενη το δημόσιο χαρακτήρα κατάφερερε κόντρα στις κασσάνδρες των αντίθετων πολιτικών χώρων στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο και πρακτικές όλων των προηγούμενων διοικήσεων να δρομολογήσει την πρόσληψη 300 νέων εργαζομένων με αδιάβλητα κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ. Μια κίνηση που έστω και στοιχειωδώς διασφαλίζει τη συνέχεια της εταιρείας και χτυπά την εργολαβοποίηση και την εκχώρηση αντικειμένου σε ιδιώτες εργολάβους. Αυτό σε συνδυασμό με την εφαρμογή του νόμου για την απευθείας πρόσληψη εργαζομένων στη φύλαξη και την καθαριότητα στις ΔΕΚΟ αλλάζει την ΕΥΔΑΠ και ενδυναμώνει το δημόσιο χαρακτήρα της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ και παντού αποτελεί τη μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί ρεαλιστικά να υπερασπιστεί και να διαχειριστεί τα κοινωνικά αγαθά και το δικαίωμα στην εργασία μεροληπτικά για τους ασθενέστερους, δημοκρατικά με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Η «πρώτη φορά» αριστερά όσο και να ενοχλεί τους θιασώτες του καθεστώτος της διαφθοράς, της διαπλοκής, του νεποτισμού, της ρεμούλας, της ανισότητας και της κομματοκρατίας και εν τέλει του νεοφιλελευθερισμού, είναι εδώ για να μείνει και πάντα αντιστέκεται.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ

Advertisements

Συζήτηση

One thought on “Ανακοίνωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΥΔΑΠ: Προχωράμε μαζί με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια

  1. Reblogged στις ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΚΟ.

    Posted by Διαχειριστής | 22/02/2017, 19:51

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 1.902 ακόμα followers

Πρόσφατα σχόλια

Αλέξανδρος στο Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στο Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στο Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…
Διαχειριστής στο Απαιτείται δικαιοσύνη

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 98,152 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: