Διαβάζετε το άρθρο...
Άρθρα - Απόψεις

Νέα Συνδικαλιστική Παράταξη στην ΕΥΔΑΠ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΕΥΔΑΠ


Στις εκλογές του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ- του πολυπληθέστερου σωματείου της ΕΥΔΑΠ- ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τα πρώτα της βήματα η

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΕΥΔΑΠ  Ρ.Α.Κ – ΕΥΔΑΠ

Στη διακήρυξη της σημειώνει:

«Το Συνδικαλιστικό Κίνημα την 7ετία αυτή έβλεπε τα μνημόνια να περνούν και να καταστρέφουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις ανίκανο, ανήμπορο και χωρίς διάθεση να προβάλλει αποτελεσματική αντίσταση.

Κατακερματισμένο και βυθισμένο στην ανυποληψία, γραφειοκρατικό, χωρίς προτάσεις και κυρίως δέσμιο και σε ευθεία αντιστοίχιση συνδικαλιστικών παρατάξεων (κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης) με κομματικούς φορείς του σάπιου απερχόμενου πολιτικού συστήματος. Ανίκανο να οργανώσει νικηφόρους αγώνες που θα ανατρέψουν τις πολιτικές της λιτότητας.

Ο λόγος ανήκει πλέον στα πρωτοβάθμια σωματεία.  Καλούνται να αναζητήσουν νέες μορφές οργάνωσης και δράσης ανοιχτές στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, αυτόνομες συλλογικότητες που με τη δική τους λειτουργία και τις δικές τους επεξεργασίες θα παρεμβαίνουν αποτελεσματικά.

Συλλογικότητες αποφασισμένες  να αντισταθούν στα μνημόνια και στη βαρβαρότητα, αλλά κυρίως με τις προτάσεις τους θα χαράξουν το δρόμο για τη μεταμνημονιακή εποχή. Μια εποχή που θα ανατρέψει τις ταξικές και τοξικές συνταγές του ΔΝΤ και της Ε.Ε. που οδηγούν τους εργαζόμενους στον προηγούμενο αιώνα, μια εποχή αντίθετη από την νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δανειστές.»

Ενώ σε άλλο σημείο τονίζει:

«Γνωρίζουμε πως μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες με τη πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, συνδικαλιστές και συλλογικότητες που επιδιώκουμε να συναντηθούμε.  Με όλους όσοι βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες όλη την προηγούμενη περίοδο ενάντια στα Μνημόνια και τις καταστροφικές πολιτικές τους. Με όλους όσους αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε  για να παραμείνει στο Δημόσιο ο κύκλος του νερού.

Σε αυτή τη συνάντηση δεν μπορούν να μπαίνουν προαπαιτούμενα ιδεολογικής καθαρότητας και πιστοποιητικά κομματικής νομιμοφροσύνης. Το εύρος της  νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, σε συνδυασμό με τη βαθιά κρίση στην οποία έχει περιέλθει το συνδικαλιστικό κίνημα δεν επιτρέπουν  συμπεριφορές αναντίστοιχες της κρισιμότητας των στιγμών και της βούλησης των εργαζομένων»

Ευχόμαστε καλή επιτυχία

Η διακήρυξη

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΕΥΔΑΠ

 

Ρ.Α.Κ – ΕΥΔΑΠ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Συνάδελφοι,

Μετά από 7 χρόνια μνημονίων και επιτροπείας οι δανειστές και οι εγχώριοι εκπρόσωποι τους  εξακολουθούν να στραγγαλίζουν  την οικονομία και την κοινωνία.

Απειλούν και  εκβιάζουν. Απαιτούν  πέρα από τα συμφωνηθέντα  από τη κυβέρνηση, να ποδοπατήσει και το τελευταίο συνδικαλιστικό εργατικό, εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα. Να παραδώσει ότι απέμεινε από τη Δημόσια Περιουσία σε ξένα αλλά και ελληνικά συμφέροντα.

Θέλουν να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον Ελληνικό Λαό που αντιστάθηκε, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο. 

Αυτοί που αφού λεηλάτησαν τη χώρα, αφού κατέστρεψαν κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης, αφού έφεραν τα μνημόνια  σηκώνουν το κεφάλι.

Ζητούν να επιστρέψουν, αυτοί που δημιούργησαν το σύστημα της μίζας, της  αδιαφάνειας, της  διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, του ρουσφετιού, του πελατειακού κράτους, της αναξιοκρατίας. Δέσμιοι των  νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών τους θέλουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα την 7ετία αυτή έβλεπε τα μνημόνια να περνούν και να καταστρέφουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις ανίκανο, ανήμπορο και χωρίς διάθεση να προβάλλει αποτελεσματική αντίσταση.

Κατακερματισμένο και βυθισμένο στην ανυποληψία, γραφειοκρατικό, χωρίς προτάσεις και κυρίως δέσμιο και σε ευθεία αντιστοίχιση συνδικαλιστικών παρατάξεων (κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης) με κομματικούς φορείς του σάπιου απερχόμενου πολιτικού συστήματος. Ανίκανο να οργανώσει νικηφόρους αγώνες που θα ανατρέψουν τις πολιτικές της λιτότητας.

Ο λόγος ανήκει πλέον στα πρωτοβάθμια σωματεία.  Καλούνται να αναζητήσουν νέες μορφές οργάνωσης και δράσης ανοιχτές στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, αυτόνομες συλλογικότητες που με τη δική τους λειτουργία και τις δικές τους επεξεργασίες θα παρεμβαίνουν αποτελεσματικά.

Συλλογικότητες αποφασισμένες  να αντισταθούν στα μνημόνια και στη βαρβαρότητα, αλλά κυρίως με τις προτάσεις τους θα χαράξουν το δρόμο για τη μεταμνημονιακή εποχή. Μια εποχή που θα ανατρέψει τις ταξικές και τοξικές συνταγές του ΔΝΤ και της Ε.Ε. που οδηγούν τους εργαζόμενους στον προηγούμενο αιώνα, μια εποχή αντίθετη από την νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δανειστές.

Και η ΕΥΔΑΠ;

Παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ να «αθωώσουν» τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ δεν είναι λωτοφάγοι.

Θυμούνται πολύ καλά από ποιες Διοικήσεις μπήκε η ΕΥΔΑΠ στο χρηματιστήριο και τις συμφωνίες που το ακολούθησαν, ποιοι προετοίμασαν τη πορεία ιδιωτικοποίησης, ποιοι προετοίμασαν και με τι όρους την είσοδο στο ΤΑΙΠΕΔ .

Θυμούνται και την αντίδραση ή καλύτερα τη μη αντίδραση της τότε ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ.

Θυμούνται επίσης την αλλεργία που επέδειξαν ακόμα και για οικονομική και πρακτική ενίσχυση του δημοψηφίσματος της Θεσσαλονίκης.

Θυμούνται επίσης πολύ καλά ποιος έκανε τις περικοπές στους μισθούς, αλλά και τον τρόπο που έγιναν. Περικοπές που 5 ολόκληρα χρόνια μετά προκύπτουν διαφορές ιδιαίτερα σε όσους είναι χαμηλόμισθοι και σε όσους δουλεύουν βάρδιες.

Επίσης θυμούνται πριν από πόσα χρόνια και από ποιους άρχισε μέσω της απαξίωσης των εργαζομένων της Εταιρείας η παράδοση λειτουργικών αλλά και άλλων εργασιών της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα.

Γνωρίζουμε πως μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες με τη πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, συνδικαλιστές και συλλογικότητες που επιδιώκουμε να συναντηθούμε.  Με όλους όσοι βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες όλη την προηγούμενη περίοδο ενάντια στα Μνημόνια και τις καταστροφικές πολιτικές τους. Με όλους όσους αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε  για να παραμείνει στο Δημόσιο ο κύκλος του νερού.

Σε αυτή τη συνάντηση δεν μπορούν να μπαίνουν προαπαιτούμενα ιδεολογικής καθαρότητας και πιστοποιητικά κομματικής νομιμοφροσύνης. Το εύρος της  νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, σε συνδυασμό με τη βαθιά κρίση στην οποία έχει περιέλθει το συνδικαλιστικό κίνημα δεν επιτρέπουν  συμπεριφορές αναντίστοιχες της κρισιμότητας των στιγμών και της βούλησης των εργαζομένων.

 

Η  Ριζοσπαστική Αγωνιστική ΚΙνηση  συνεχίζει τον αγώνα για:

 

  1. Την προάσπιση του δικαιώματος πρόσβασης του κοινωνικού συνόλου στο Δημόσιο Αγαθό, που λέγεται νερό και τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ.
  2. Την αναδιάρθρωση, τον αναπροσανατολισμό και τη ριζική αλλαγή του τρόπου διοίκησης και λειτουργίας της Εταιρείας μας, με ουσιαστική συμ­μετοχή των εργαζομένων και στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου και όχι των κερδοσκόπων.
  3. Την αξιοποίηση του υπάρχοντος και την άμεση πρόσληψη του επί πλέον αναγκαίου προσωπικού, ώστε η ΕΥ∆ΑΠ να παρέχει υπηρεσίες ποιότητας και σε τιμή προσιτή για το κοινωνικό σύνολο.
  4. Την διασφάλιση της αξιοπρέπειας και των συνθηκών δουλειάς όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τομείς και χώρους εργασίας και την κατάργηση των διαφόρων μορφών ελαστικής απασχόλησης ή ενοικίασης εργαζομένων.
  5. Την υπογραφή δίκαιης συλλογικής σύμβασης που θα μας απεμπλέξει από το καθεστώς που προέκυψε με τις μειώσεις στους μισθούς μας.
  6. Την επίλυση των δίκαιων και ώριμων αιτημάτων του προ­σωπικού, που μετατίθενται από χρόνο σε χρόνο.

 

Ρ.Α.Κ – ΕΥΔΑΠ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

 

Συζήτηση

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Νέα Συνδικαλιστική Παράταξη στην ΕΥΔΑΠ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΕΥΔΑΠ

  1. Reblogged στις ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΚΟ.

    Posted by Διαχειριστής | 20/04/2017, 10:57

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow ΣΥΡΙΖΑ | ΕΥΔΑΠ on WordPress.com

Δώστε το email σας για να παρακολουθείτε τις καταχωρήσεις στο site

Μαζί με 2.705 ακόμα followers

Πρόσφατα σχόλια

Devil στη Εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μ…
Αλέξανδρος στη Πολύ μάγκες είμαστε
Βασίλης Τσόκαλης στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ…
Βασίλης Τσόκαλης στη Η Άντζελα Ντέιβις στις 11/12/1…
Διαχειριστής στη Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο…

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • 102.602 hits

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ : Δημήτρης Στρατούλης eurogroup Kινητοποιήσεις SOSτε το νερό Έφη Αχτσιόγλου ΑΥΓΗ Αλέξης Τσίπρας Αναδρανιστάκης Ανακοίνωση Ανανδρανιστάκης Ανοιχτή Πόλη Απεργία Βίτσας Βενιζέλος Βουλή Βούλτεψη ΓΣΕΕ Γαβριήλ Σακελλαρίδης Γεωργιάδης Γιάννης Δραγασάκης ΔΕΗ ΔΕΘ ΔΕΚΟ Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Δημοψήφισμα Δημόσια Περιουσία Δύναμη Ζωής ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ ΕΛΤΑ ΕΡΤ ΕΥΑΘ ΕΥΔΑΠ Εργασιακές σχέσεις Θανάσης Καρτερός Ιδιωτικοποιήσεις ΚΚΕ Κρατική καταστολή ΜΜΕ ΜΜΕ, κανάλια, ειδήσεις Μανώλης Γλέζος Ν.Χουντής ΝΔ Νάσος Ηλιόπουλος ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ΠΑΣΟΚ Παραγωγική Ανασυγκρότηση Προϋπολογισμός Ρένα Δούρου ΣΕΚΕΣ ΣΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ Σαμαράς ΣτΕ Στέλιος Σταυρίδης Στουρνάρας Στρατούλης Συλλογικές Συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ Χρυσή Αυγή άρθρα διαπλοκή εκδήλωση επιστράτευση εργασιακά ιδιωτικοποίηση καθαρίστριες κυβέρνηση λεηλασία νερό συνδικάτα τράπεζες
Αρέσει σε %d bloggers: